5 trucuri prin care sa pastrezi temperatura in casa

      

          A venit frigul mai devreme, asa ca trebuie sa incepem sa ne pregatim cat mai repede de venirea iernii. Stim cu totii ca in perioada de urmeaza, suntem nevoiti sa achitam sume mai mari de bani mai ales pe energie electrica, avand in vedere ca trebuie sa traim cel putin in minimum de confort.
         Tocmai acesta este motivul pentru care trebuie sa descoperi chiar si cele mai marunte trucuri prin care sa economisesti bani. Asadar, daca iti doresti sa previi eventualele pierderi de caldura si in acelasi timp sa mentii o temperatura ideala in locuinta ta, iata ce trebuie sa faci:
11.       Folia de aluminiu
                Din ce in ce mai multe persoane au descoperit uimitoarele beneficii ale foliei de aluminiu. Se pare ca atunci cand este asezata exact in spatele caloriferelor, adica pe perete spre care acesta este pozitionat cu spatele, va avea capacitatea de a reflecta caldura inapoi in camera.
In acest fel, caldura nu se va mai risipi spre perete exterior, ci se va mentine exact in aceeasi
incapere.
22.       Draperii groase
                In cazul in care nu detii o draperie confectionata dintr-un material textil gros, ar trebui sa iti achizitionezi. Aceasta investitie este foarte convenabila, atunci cand este utiliata corespunzator.
In aceasta maniera, draperia va opri ca aerul rece sa patrunda in interiorul incaperii, insa il va opri si pe cel cald sa se risipeasca. Extrem de important e sa insa sa nu acoperi si caloriferele cu acest material, pentru ca nu vei face decat sa estompezi degajarea eficienta a caldurii.
33.       Evita sa asezi mobila langa calorifere
Daca vei face acest lucru, nu vei reusi decat sa blochezi intreg fluxul de caldura, astfel ca intreaga incapere se va incalzi extraordinar de lent. Indicat e sa lasi un spatiu intre acestea de cel putin un metru si jumatate.
44.       Acopera podelele
In cazul in care pe perioada verii ai renuntat la covoare, acum, odata cu venirea iernii trebuie sa le asezi din nou la locul lor. Este destul de des intalnita pierderea de caldura prin podea, asa ca, pentru a economisi chiar si cu 10% mai mult, fa aceasta schimbare. Nu doar ca vei avea parte doar de confort, ci si de economii.
55.       Seria iT 500
                Daca inca nu esti la curent cu noile tehnologii, ai datoria sa afli ca termostatul din seria iT 500 reprezinta cel mai bun prieten al romanului care isi doreste sa faca economii si in acelasi timp sa traiasca in maximum de confort.
                La fel ca orice alt termostat de cea mai buna calitate, acesta regleaza temperatura din interior, in functie de preferintele proprietarului. In plus de celelalte, acest dispozitiv beneficiaza de o functie ce ii permite sa fie controlat prin internet. Asadar, atunci cand proprietarii nu sunt acasa, insa detin un smartphone ce e conectat la internet, au ocazia sa il opreasca, sa il porneasca sau sa ii modifice setarile. In acest fel nu se va risipi caldura deloc, iar confortul va fi pe masura.

                Asadar, acestea sunt doar cateva din trucurile pe care eu le aplic in fiecare iarna. In cazul in care tu folosesti si altele pentru a economisi bani, nu ezita sa mi le prezinti si mie.

Comentarii