Calatorii in lume de unul singur

Doar atunci cand te gandesti la cum este sa calatoresti in lume simti deja ca totul este mult mai placut pentru tine, incat ai timp sa vezi, sa simti si sa te bucuri de tot ceea ce aduce noul. Insa, stiai ca a calatori singur prezinta o multime de alte beneficii pe care o calatorie in grup nu le poate atinge?

Calatoriile, locurile noi, experienta de viata, plecarea intr-o lume noua, acumularea de cunostinte noi, explorarea, implicarea - toate acestea reprezinta cele mai antrenante idei care ne vin in minte atunci cand ne gandim la calatorii.

Cautam adesea imagini din locatii straine, din ceea ce poate simti corpul nostru si ceea ce putem vedea ca si oameni, insa, nu ne-am gandit ca o calatorie poate sa fie acea parte de liniste pe care o cauta sufletul nostru, acea clipa de analiza a gandurilor si faptelor noastre.

Este bine sa calatoresti singur
Desigur, nu a spus nimeni ca o sa fie usor, ca o sa fie mai putin special, si cu siguranta nu a spus nimeni ca nu o sa fie o actiune pe care o vei face pas cu pas. Insa, daca mergi singur in calatorii ai dreptul sa fii propriul tau sef. Nu iti spune nimeni itinerariul, locul in care vei dormi sau vei manca, eventual si ce suvenirurui sa iei. Este la libera ta alegere sa explorezi locul si acea parte din univers in modul in care iti doresti tu singur.

Mai apoi, faci ce vrei, cand vrei. Asta inseamna ca tu vei decide pentru timpul tau locatia, muzeele de vizitat, locurile pline de vegetatie, precum si timpul la care te vei trezi si restul timpului pe care il vei acorda plimbarilor.

Iei fiecare actiune cu responsabilitate si asta reprezinta poate cel mai maret lucru. Inveti din experientele proprii atunci cand decizi sa mergi de unul singur in excursie. Inveti sa ai grija de tine, de timpul pe care ti-l acorzi, si de altfel tu vei fi cel care va stabili acele relatii de prietenie cu noii locuitori ai zonei sau cu turistii cu care vei calatori.

Astfel, vei avea posibilitatea sa iti intocmesti pana in cele mai mici detalii durata calatoriei, bugetul si implicit momentele pe care ti le vei acorda pentru propria relaxare.

Comentarii