Theodore Roosevelt ne ofera indicatii referitoare la internet



Theodore Roosevelt este un personaj foarte iubit, mai ales in lumea virtuala. Internetul este indragostit de Theodore Roosevelt. Indiferent ca este o poza cu el calarind un elan si admirandu-si parul facial impresionant, mileniul l-a pus pe un piedestal. Si totusi, in ciuda tuturor admiratiilor, putini par sa puna suflet in ceea ce are Roosevelt de spus despre lume si despre viata.
Roosevelt a trait o viata demna de admirat, este adevarat, a citit mii de carti, a scris o multime de carti, a servit in diferite nivele ale guvernului, incluzand rolul de presedinte al Statelor Unite ale Americii. A luptat in razboaie si a nutrit o dragoste pentru natura pe tot parcursul vietii.
Dar ce am invatat de la el? Daca ne uitam mai profund in tot ceea ce a spus de-a lungul vietii sale, vom observa o multime de lectii valoroase care se pot aplica la vietile noastre de zi cu zi.
Ia masuri
"In orice moment al unei decizii, cel mai bun lucru pe care il poti face, este cel potrivit, cel mai bun urmator lucru este lucrul gresit, si cel mai gresit lucru pe care il poti face este sa nu faci nimic" Indiferent ca ne confruntam cu paradoxul alegerilor sau ne luptam cu lenea, Theodore Roosevelt avea o singura cerere, sa facem ceva, orice.
Cauti o cale catre cariera? Alege una si incearca. Vrei sa te intalnesti cu fata visurilor tale? Abordeaza-o si spune-i ceva. Vrei sa te mentii in forma? Gaseste o forma de fitness care iti pare interesanta si incepe treaba.
Se pare ca putine lucruri in viata l-au deranjat pe Roosevelt, la fel ca si lenea sa. Si-a maximizat timpul si se asteapta ca noi sa facem acelasi lucru.
De ce este obisnuit? Am construit un altar in a fi ocupati in zilele noastre. Nimic nu pare sa multumeasca oamenii mai mult decat sa spuna ca sunt ocupati sa faca ceva.

Comentarii