Agresivitatea, o reala problema pentru copii



In ciuda faptului ca am tinde sa credem ca nu este asa, copiii se confrunta in fiecare zi cu diferite probleme. Adulti fiind, cei mai multi dintre noi avem tendinta de a crede ca micutii nu au nicio problema si ca viata lor este absolut lipsita de griji. Ei bine, ceea ce trebuie sa stiti este faptul ca lucrurile nu sunt deloc asa. Copiii sunt preocupati de foarte multe lucruri, mai ales de griji care pot fi dificile si pentru noi, adultii. In continuare vom discuta despre principalele griji ale copiilor. Iata care sunt acestea:

Agresivitatea 

Copiii se confrunta zilnic si vad in fiecare zi diferite cazuri reale ale agresivitatii. Desi parintii se asteapta ca agresivitatea copiilor sa inceapa in gimnaziu, in realitate, aceasta poate incepe din gradinita, de la varsta de 5 ani, cand copiii incep sa inteleaga „puterea” sociala. „Ajunsi in gradinita, copiii sunt pusi in fata unor situatii sociale pentru prima data, iar acest lucru ii face nervosi. Desi educatorii le spun ca toti copiii trebuie sa fie prieteni intre ei, copiii stiu instinctiv ca nu este asa”, explica dr. Robert Sege, directorul diviziei Familie a Boston Medical Center. Unii copii pot spune parintilor ce li se intampla, insa altii pot avea cu totul alte manifestari: crize de nervi, plans sau agresivitate.
Ca parinte, te poti asigura ca cel mic este in siguranta discutand cu personalul institutiei. Povesteste ce se intampla, cat de des si discuta care sunt pasii pe care institutia ii va urma astfel incat copilul tau sa fie in siguranta. Acasa, trebuie sa iei toate masurile astfel incat copilul tau sa capete incredere in el si sa nu-i mai dea putere agresorului. In cazul parintilor copilului agresor, acestia ar trebui sa-l invete sa comunice mai bine si sa-si rezolve problemele sociale fara violente. Jocul pe roluri este ideal in aceasta situatie.
Asadar, copiii sunt expusi in fiecare zi la diferite acte de agresivitate, iar acest lucru trebuie sa fie constientizat si de dvs.

Comentarii