Rusia isi doreste sa reduca dependenta fata de Occident

In dorinta de a reduce dependenta fata de Occident, Vladimir Putin e in stare sa schimbe orice. Renunta la bauturile racoritoare Pepsi si Coca-Cola- deoarece sunt principalul sponsor al partidelor republicane si democratice ale Statelor Unite, suporteri activi ai santiunilor impuse de SUA Federatiei Ruse. De asemenea, Rusia isi doreste sa dea nastere si unui sistem de operare pentru telefoanele mobile, nou, in ideea de a reduce dependenta fata de tehnologiile americane. De parca nu ar fi fost de ajuns, se pare ca planurile presedintelui rus- Vladimir Putin- nu se opresc aici: asadar presedintele Rusiei isi doreste sa implementeze, incepand cu anul acesta, propriul sistem de carduri bancare, pentru a reduce dependenta fata de bancile straine.

Propriul sistem bancar

Putin afirma ca trebuie sa intervina in situatia actuala, in care majoritatea cetatenilor rusi folosesc carduri emise de catre sisteme bancare straine, fiind nevoie de o corectie a acestui lucru. "Este iesit din comun ca firme precum MasterCard sau Visa sa furnizeze servicii pentru 97% din populatia Rusiei"- sustine presedintele Rusiei.

De asemenea, in timpul unei conferinte de presa organizata in orasul rus Ufa, unde au avut loc reuniunile organizatiei statelor emergente BRICS, Putin a mai adaugat ca "anul acesta trebuie sa lanseze propriul sistem de carduri bancare de plastic, pentru cetatenii rusi. De asemenea, imi doresc ca sistemul sa fie creat in asa fel incat sa nu fie folosit doar in Rusia, ci sa poata fi utilizat si in strainatate."

Vladimir Putin subliniaza ca statul rus se va inspira din sistemele de plata implementate in state precum China sau Japonia: "Sunt increzator ca se vor inregistra o multime de progrese in tranzitia catre prorpiul sistem bancar, deoarece Rusia este o piata imensa."

Se pare ca Rusia este vizata de unele sanctiuni financiare, economice si diplomatice impuse de statele din Occident in cadrul contextului crizei care se desfasoara in Ucraina.



Comentarii