Piele mai groasa pentru astronautii aflati in misiune

Potrivit unui studiu realizat recent, se pare ca pielea astronautilor care se afla deja in misiune, se ingroasa.

NASA isi doreste sa trimita un echipaj uman pe planta Marte in anul 2030. Dar, pentru ca Marte se afla la o distanta de 55 milioane de kilometri fata de Pamant, astronautii vor petrece aproximativ sase luni pe drumul catre Planeta Rosie. Bineinteles, acestia intalnesc numeroase obstacole in calatoria lor, insa exista unul care tine mai mult de factorii interni decat de cei externi. Se pare ca NASA se ingrijoreaza de sanatatea oamenilor care sunt trimisi in diferite misiuni, pe parcursul unui misiuni atat de lungi.

Pentru a intelege mai bine acest fenomen mai iesit din comun, oamenii de stiinta din Germania folosesc o tehnologie mai avansata care ii ajuta sa puna cap la cap motivele pentru care pielea astronautilor se ingroasa atunci cand se afla inafara atmosferei terestre. Astfel, cercetatorii germani impreuna cu profesorul Karsten Koeing, au reusit sa foloseasca tomografia dermica cu ajutorul imagisticii de calitate foarte buna pentru a studia si pentru a urmari celulele tegumentare ale unor astronauti inainte si dupa ce se intorc din misiunile din spatiul extraterestru.

Compania JenLab face teste


Compania germana care a inventat aceasta tehnologie, JenLab, a venit in ajutorul Agentiei Spatiale Europene, folosind acest dispozitiv nou creat intr-un nou proiect numit ”Project Skin B”, prin care se doreste sa se inteleaga mai bine procesul de imbatranire a pielii, dar care este mai lent pe Pamant.

Profesorul Koeing declara ca: ”NASA si ESA ne-au intrebat daca ar fi posibil sa analizam pielea astronautilor. Dorim sa stim daca exista un alt fel de proces de imbatranire in spatiu si sa cunoastem modificarile care ii afecteaza pe astronautii care petrec sase luni in spatiu. Deoarece multi astronauti se plang de probleme ale pielii.” Pana in aacest moment, oamenii de stiinta din Germania au reusit sa analizeze numai trei astronauti care s-au intors din misiunea lor spatiala.

Comentarii