Japonia adopta energia solara

Incepand cu anul 2010, se pare ca se inregistreaza un boom fara precendent in cazul energiei solare. Nu numai ca este considerata o optiune viabila care poate inlocui energiile pe carbuni sau energiile nucleare, insa devine inovatoare in imbunatatirea stilului de viata a oamenilor. Un exemplu bun in acest sens poate fi vazut in initiativa statului Peru care ofera rezidentilor sau saraci electricitate datorita panourilor solare gratuite; dar si Bangladesh este renumita deoarece devine prima tara din lume care foloseste 100% energie solara.

Daca energia solara continua sa creasca, cu siguranta va deveni o parte stabila in vietile oamenilor. In prezent, Japonia vine cu un nou plan ingenios de a construi centrale, bazate pe panouri solare, pe terenuri de golf abandonate. Aparent, aceasta idee este atat de populara, incat se raspandeste ca focul.

Terenurile de golf abandonate- izvor de energie regenerabila

Ideea de a folosit terenurile abandonate ca gazda pentru panourile solare a fost gandita de Kyocera Corporation. Presedintele companiei, impreuna cu echipa de la Century Tokyo Leasing Corporation doresc sa construiasca o centrala electrica, bazata pe energie solara, care sa aiba o putere de 23 megawatt. Se estimeaza ca aceasta va genera 26.312 megawatt ora pe an, suficienta energie incat sa alimenteze aproximativ 8100 de gospodarii din zona.

Ideea companiei Kyocera Corporation este una foarte valoroasa pentru strategia Japoniei, care isi va dubla sursele de energie regenerabila pana in anul 2030, ca urmare a accidentului petrecut la Fukushima a centralei nucleare.


Bineinteles, unele comunitati deja se intreaba de ce o astfel de idee nu se aplica si in alte state dezvoltate, cum ar fi in Statele Unite. Inca nu stim raspunsul la aceasta dilema, dar cel mai important este ca Japonia a luat initiativa si ne asteptam ca alte tari din lume sa-i urmeze exemplul ecologic de care dau dovada.

Comentarii