Greseli din vacanta

Plecam in vacanta, uitam de griji si poate chiar si de grija a ceea ce inseamna telefonul mobil sau orice alt dispozitiv pe care il avem. Asa ca cei de la Bitdefender au realizat o lista de aspecte de care sa tinem cont cand suntem in  vacanta. Iata despre ce este vorba:


  • Nu avea incredere in orice sursa de WIFI. Acum oriunde mergi ai conexiunea la internet gratuita. Insa cat de sigura este nu iti spune nimeni. Asadar, pentru ca acestea nu au parole si oricine poate accesa conexiunea cu pricina, trebuie sa tinem cont de faptul ca am putea avea parte de situatia neplacuta de a ni se fura parolele sau cine stie ce date personale. 
  • Nu uita ca localizarea dumneavoastra nu este mereu o chestiune de bine. Asta pentru ca poti da de stire si celor rau voitori unde esti si detalii de acest gen, fapt pentru care ar trebui sa dezactivezi aceasta setare inainte de a partaja cine stie ce fotografii din concediu pe retele sociale. 
  • Aplicatiile pe mobil sunt si ele de luat in seama in materie de securitate. Unele pot fi purtatoare de virusi, sa fure date, contacte si chiar si sa va repereze. Atentie sporita de sursa aplicatiilor de acest gen, chiar daca par inofensive si sunt despre gasirea rapida a unor locatii de cazare spre exemplu. 
De asemenea, specialistii de la Bitdefender spun ca este important sa tinem cont de parole ale telefoanelor mobile. Efectiv iti securizezi telefonul pentru ca nu vei sti in ce maini curioase ajunge. Si acele metode antifurt ce tin de urmarire in cazul unui astfel de eveniment sunt idei eficiente pentru a te asigura ca iti iei toate masurile necesare pentru a proteja dispozitivul cu pricina. 

Comentarii