Esti stresat?

E inevitabil ca stresul sa nu faca parte din viata ta. Fie ca are la baza problemele de la munca, de ordin financiar sau pur si simplu tin de viata ta personala, stresul va continua sa existe tot timpul in viata ta. De altfel, stresul afecteaza cea mai mare parte a populatiei globului, alaturi de anxietatea sociala. Insa, trebuie sa inveti sa fii puternic si sa faci fata stresului pe care il intalnesti in viata de zi cu zi.

Cum pot sa eviti stresul?

In primul rand, ar trebui sa accepti ca stresul face parte din viata ta. Si nu numai a ta, toata lumea sufera de stres- fiind afectiunea cea mai comuna a zilelor noastre. Nu fi negativist ca alti oameni din jurul tau si nu gandi ca "numai tie ti s-ar fi putut intampla asta." Oamenii puternici din punct de vedere psihic stiu sa faca fata stresului si anxietatii si reusesc sa treaca mai usor peste un esec decat altii. In momentul in care te vei mai confrunta cu alte situatii stresante, incearca sa iti dedici timpul pentru a rezolva situatia, nu sa te plangi la altii, pentru ca o astfel de actiune nu va rezolva problemele pe care le ai.

De asemenea, oamenii puternici care reusesc sa se confrunte cu stresul reusesc sa vada problema din alt unghi. Decat sa se gandeasca ca o greseala ar putea sa le strice intreaga activitate zilnica, oamenii mai stabili psihic privesc situatiile complicate din alta perspectiva. Se pare ca acesti oameni nu permit ca un monolog interior pesimit sa aiba loc in mintea lor, si reusesc sa mearga mai departe, indiferent de situatia in care se afla.

Nu uita ca daca iti doresti sa faci fata situatiilor dificile din viata ta, ai nevoie de mai multe exercitii fizice: poate ca nu esti amator de sporturi, insa putina miscare te ajuta sa iti eliberezi gandurile si te vei simti mai relaxat. In acest fel vei reusi sa faci fata stresului mai usor, deoarece nu te vei simti epuizat din punct de vedere fizic. Incearca sa te odihnesti indeajuns, sa faci putina miscare si sa ai o alimentatie corecta.

De cele mai multe ori, oamenii care intampina probleme mai serioase in viata lor, reusesc sa recurga la unele metode mai putin "ortodoxe": alcool, droguri sau alte vicii, care ii fac pe oameni sa uite de probleme pentru moment, insa nu le rezolva. Daca intr-adevar incerci sa scapi de stresul din viata ta, alege sa te confrunti cu o astfel de situatie intr-o maniera mai constructiva: indreapta-ti nervii asupra unor activitati mai sanatoase, cum ar fi sportul, alegea unui hobby sau plimbari in aer liber, care te vor ajuta sa iti mai domoleasca durerea emotionala.



Comentarii