Dusul care te cronometreaza

Nu este deloc placut sa nu ai apa de ajuns cat sa iti faci siesta la baie. Nu este placut sa ramai cu sampon in cap pentru ca s-a intrerupt apa. Si cu toate acestea facem un abuz la cantitatea de apa pe care o folosim. Cum ar fi in schimb sa fim mai responsabili de atat, sa ne gandim la cei care nu au, la apa pe care o folosim in exces?

Un designer britanic s-a gandit la varianta cea mai buna de a impaca nevoia de apa cu cea de limitare a risipei. Asadar, a decis sa proiecte un soi de dus. Acesta include senzori care sa opreasca apa, dupa ce se constata un consum prea mare de apa. Concret, dupa 4 minute de folosit apa aceasta se opreste. Si nu este de ajuns. Mai mult decat atat, dupa inchiderea apei, perdeaua de dus include si un soi de perie. Desi nu doare si nu este agresiva, aceste fasii din plastic se umfla precum un balon si ocupa spatiul pe care il ai la dispozitie. Unele te imbratiseaza asa ca este de la sine inteles ca trebuie sa iesi, ne mai avand spatiu; necesar sa te desfasori.

Ideea i-a venit se pare ca urmare a unei vizionari de film. Desi acolo era vorba de tortura pana la urma, a adaptat idee la nevoia de reduce consumul de apa. In plus, nu este ceva care sa afecteze ci mai degraba sa educe din punct de vedere al modului in care facem consumul de apa sa fie unul responsabil.

Dusul care aparent te sincronizeaza pare da fie o metoda eco de a face ca apa sa nu se risipeasca. Ne gandim insa cati dintre noi sunt si cei care ar prefera sa isi doteze baia cu asa ceva, avand in vedere ca o cabina de dus de acest soi arata...funny, ciudat si asa mai departe.


Comentarii