Scurt si eficient - ce sa spui despre tine la interviu

De la "capul plecat ce sabia nu il taie" si pana la modestia care ar trebui sa o adoptam pentru a demonstra ca suntem oameni de o vasta capacitate. Mai ales cand vine vorba de un interviu specialistii in resurse umane spun ca ar trebui sa adoptam pozitia celui care nu se lauda.

Ai tendinta de a spune despre tine multe si nevrute ca in povesti. Incerci sa iti castigi un loc in firma respectiva si crezi ca a vorbi despre asta te ajuta. Doar ca asta nu este tocmai cea mai buna idee. De fapt specialistii recomanda sa fim echilibrati. Te intreaba daca esti capabil? Nu vei recurge la exagerari si la a sari peste masuri. Vei spune in schimb ca inveti repede, ca ai o vasta experienta, ca ai o gandire logica si rapida.

Exista o intreaga psihologie in ceea ce priveste modul in care faci prezentarea ta. Crezi ca ti se cuvine orice superlativ cand de fapt nu se poate proba asa ceva. De fapt marea problema se refera tocmai la asta: nu poti demonstra pana la un punct astfel de aspecte. Asadar, regula realitatii ii vor face pe angajatori sa se abtina de la o decizie favorabila pentru tine.

Arata, nu spune. Nu degeaba ti se spune ca trebuie sa vii cu referinte de la alte locuri de munca, nu degeaba se cer si dovezi concrete privind munca pe care ai prestat-o la alte locuri de munca. Spune despre tine ca pe baza experientei pe care ai acumulat-o ai o dovada in plus ca te indrepti pe drumul cel mai bun.

Contrar a ceea ce ai crede un interviu este si ceea ce aduce marele test despre cum stii sa te prezinti, cum stii sa iti demonstrezi calitatile.

Comentarii