De unde vin pierderile financiare

La un moment dat cu  totii ne lovim de o criza a bugetului personal. Sa fii educat din punct de vedere economic este mai complicat decat am fi crezut. Stiai ca de cele mai multe ori suntem manati de instincte? Daca vei lasa timpul sa treaca ideea in sine de a cheltui banii adunati se mai risipeste.

De unde vin pierderile de acest gen? De regula cheltuim prea mult ca urmare a unor proaste decizii in ceea ce priveste managementul resurselor de care dispunem. Daca si teoriile unor s-ar confirma ar putea fi vorba si de:

  • Risipa. Se crede ca risipa de orice fel pana la urma este si o dovada a faptului ca nu tii la ceea ce ai. Asadar, nu ignora risipa de apa, alimente si asa mai departe, castigand si responsabilitatel de a nu risipi banii pe care ii ai. Sau cel putin nu la fel de repede. 
  • Banii marunti. Se spune ca din putin cu putin se aduna mai mult. Asa ca tine cont de asta si nu te feri de un castig mai mic. Poate ca experienta in sine este una mai buna decat ai crede. Cel putin pentru pasii de inceput de cariera asta te poate ajuta. 
  • Lux. Daca vei intreba pe cei care au ajuns mari afaceristi iti vei da seama ca la inceput de drum au fost chiar si zgarciti cu ceea ce cheltuiau. Asta face ca luxul sa fie permis doar atunci cand iti permiti. Cu cat alegi sa duci o viata mai luxoasa intr-un timp cat mai scurt cu atat risipesti mai multi bani si asta duce la pierderi semnificative intr-un timp scurt. 
Se spune ca este mai usor sa cheltui banii decat sa ii castigi si sa ii strangi. Nu este numai o vorba ci din pacate si o realitate care se pare ca vizeaza pe tot mai multi dintre noi. Acea educatie financiara este nu atat de greu accesibila cat mai greu de inteles. 

Comentarii