Curatare hotelor

Pastele ortodox vine cu pasi repezi, si cu totii avem de gatit ceva ceva si sa nu uitam de activitatea pe care o asteptam tot anul, curatenia generala de primavara. Insa nu doar locuitorii caselor sau apartamentelor trebuie sa inceapa aceasta activitate, ci si proprietarii de hoteluri, restaurante etc. Podelele, geamurile, fetele de masa, toate trebuie sa straluceasca a curatenie pentru oamenii care vor sa-si petreaca aceste zile sfinte intr-un local sau intr-o unitate de cazare, si nu acasa, dupa cum e traditia.

In cazul in care detineti o astfel de intreprindere, ar trebui sa stiti ca, desi majoritatea activitatilor le puteti realiza dumneavoastra (bine, mai exact spus, angajatii dumneavoastra), exista o activitate pentru care trebuie sa angajati pe cineva din afara si anume ... curatarea hotei. Legea precizeaza faptul ca intregul sistem de evacuare trebuie curatate de catre o companie sau persoane calificate si certificate, instruite in mod corespunzator. O astfel de lucrare pretinde o serie de instrumente si echipamente speciale, dar si o inspectie care va stabili cat de multa munca este necesara pentru a realiza o treaba buna, care sa nu lase in urma nimic. In zilele noastre, hota este absolut necesara intr-o bucatarie, fie ca vorbim despre o bucatarie ulta-moderna si decorata corespunzator, fie ca vorbim despre una mai traditionala. Aceasta elimina fumul, aburii, mirosurile care apar in urma gatitului. O hota poate aparea in mai multe modele si forme, avand evacuare in exterior ori doar ventilator si filtre pentru grasime (acestea sunt hotele traditionale). Filtrele hotelor sunt facute din metal-inox sau din hartie pentru grasimi si din carbon pentru mirosuri.

Dintre toate electronicele disponibile intr-o bucatarie, hotele si sistemele de protectie prezinta mai multe cerinte legale decat ne-am astepta; acest lucru se datoreaza faptului ca cele mai multe incendii provocate de cineva care gateste se pot extinde repede prin sistemul de evacuare, urcand pe acoperis. Pentru a preveni o astfel de nenorocire, trebuie pastrat un sistem sigur, lipsit de grasimi sau alte urme nedorite. Deci, curatarea lor nu este obligatorie doar din motive de estetica sau igiena, ci si din motive de siguranta. Vezi aici detalii referitoare la aceasta actiune. 

Pentru a avea eficienta, o hota trebuie sa aiba minimum doua motoare care ii dau capacitatea de a trage si evacua aerul, fumul sau aburul produs in urma gatitului. Curatarea ei trebuie realizata sistematic, la maxim sase luni, insa aceasta perioada poate sa difere, in functie de gradul de folosire al aragazului si ce anume gatesti pe el. De asemenea, trebuie tinut cont si de sugestiile producatorului, perioada ei putand diferi de la hota la hota.

Becurile hotei trebuie si ele curatate si verificate daca sunt functionabile sau nu. Evident, in cazul in care nu mai functioneaza, trebuie inlocuite. Partea exterioara a hotei trebuie intotdeauna curatata dupa gatit.

Pentru a spala hota avem nevoie de produse speciale, precum una de degresat pentru curatarea hotei, o solutie pentru inox pentru stergerea exterioriului, iar pentru evitarea lasarii de urme, in cazul in care hota este din metal, se folosesc prosoape de hartie. Rezultatul va fi grozav!



Comentarii