Bucataria din viitor

Daca deja avem frigiderul care iti spune ce ai putea gati pe baza ingredientelor pe care le ai, daca avem deja ustensile din bucatarie care ne pot cantari pe loc gramajele si caloriile ne gandim ce altceva am mai putea avea. De fapt viitorul in acest segment este inca departe de a fi explotat complet.

Saptamana aceasta la Milano s-a prezentat o noua idee cu privire la caracteristicile bucatariei din viitor. Printre prezentarile de acest gen s-a numarat recipientele care pot pastra pentru timp mai indelungat mancarea, asta la un nivel proaspat, desigur. Sistemele de reciclare nu au lipsit nici ele insa in principal tine de o masa, proiect ce a uimit in adevaratul sens al cuvantului.

De fapt dotarile acestui tip de masa sunt si cele care au uimit. Spre exemplu un proiector arata pe masa cum si ce se poate gati in functie de ingredientele disponibile. Cantareste si poate indica pasii necesari pentru ca un anumit fel de mancare sa fie realizat. Proiectul se numeste "a table for living" si este rezultatul unor specialisti ce au colaborat pentru o astfel de realizare. Este vorba de cei din Suedia si din cadrul unei facultati din Eindhoven.

Producatorul de mobila de acest fel a atins desja un prag superior al productiei. Aspectul tehnologizat din acest proiect este o etapa importanta. Evidentiaza clar ca isi doreste sa ofere calitate si noutate clientilor. Din pacate pentru doritori acest tip de masa este inca la faza de proiect si nimic mai mult, fara disponibilitate de a se vinde in masa. Nu se poate estima insa in cat timp vom ajunge sa detinem toate lucrurile controlate prin tehnologie, ceea ce face ca un astfel de proiect sa aiba sanse sa devina parte din societatea actuala peste ceva timp.

Comentarii