Mai periculos decat rechinii

Pentru cei care nu au un termen de comparatie a raului si a unui dezastru se spune ca rechinul este spaima suprema. Desigur, o muscatura de rechin poate fi fatala, este caz suprem de compatimit mai ales pentru ca nu sunt sanse de a recupera cel putin ce a ramas dintr-un om. Cu toate acestea se pare ca de-a lungul timpului s-a creat un mit despre rechini si de fapt sunt cu mult mai multe aspecte care ar putea dauna vietii umane.

Lumanarile sunt cele care cauzeaza o mare parte din incendii. Daca e sa ne raportam la SUA ajungem la concluzia ca cele peste 120 de cazuri de decese ce au la baza lumanarile nesupravegheate inseamna un real pericol pentru sanatate. Si totusi, noi le vedem ca si cand ar fi romantice, un decor ideal pentru a crea un cadru intim.

In medie, anual 300 de persoane sunt cele care mor din cauza faptului ca adorm in timp ce fac baie. Cu alte cuvinte ajung sa fie atat de obositi incat nu isi dau seama cum isi fac rau singuri. Doar ca de la o mica greseala de acest gen si pana la deces nu este decat un pas. Cel putin o contorizare de acest gen arata ca sunt suficiente cazuri care sa ne ingrijoreze.

Patul - sa cazi din pat este poate una din cele mai banale situatii. Cu toate acestea inseamna si o sansa de a pati ceva mai rau daca nu chiar de a ajunge la deces. Pare hilar insa in SUA 450 de cazuri ale celor care au cazut la un moment dat din pat inseamna un raport al deceselor. Asadar, sa tinem cont de faptul ca locul de odihna ar putea inseamna la un moment dat si un risc de a avea parte de un eveniment nefericit.

Pana si dopul de la sticla de sampanie este cel care aduce un risc major in ceea ce priveste riscul de a pati ceva. Cu un risc ca 24 de persoane sa aiba de suferit din aceasta cauza deschiderea unei sticle de sampanie, cu zgomot cu tot, nu mai pare atat de banal sau fun.



Comentarii