Dependenta de internet

In secolul XXI, secolul vitezei, internetul joaca un rol fundamental. Cum s-ar putea altfel? Avem de nevoie de o adresa de e-mail pentru facultate sau locul de munca. Pentru a asculta muzica, nu mai e nevoie sa stam toata ziua cu ochii pe MTV in speranta ca va difuza piesa preferata - simplu, intri pe YouTube. Si daca ai o viata sociala, ai si ce sa postezi pe Facebook, deci, de ce n-ai face-o? Pentru a afla noi informatii despre diferite subiecte, accesezi Wikipedia. Sa nu mai spunem de filmele, emisiunile si serialele urmarite online sau descarcate (mai mult sau mai putin legal).

Un lucru de care nu ne dam seama este cat de dependenti suntem de aceste site-uri. Pentru unii, ar parea o gluma, insa dependenta de internet este un lucru cat se poate de serios.
Potrivit unor studii, un american din opt este dependent de internet. Situatia sta si mai rau in alte state, mai ales in Asia, precum China sau Taiwan, in care 30% din populatie este considerata a fi dependenta de internet. Nici Europa nu a scapat, evident, de aceasta noua problema, in Amsterdam, in 2007, fiind deschisa o clinica specializata in vindecarea acestei tulburari.

Doctorul in medicina, Ivan Goldberg a propus pentru prima data recunoasterea bolii in 1995, insa ca o satira, urmarind tiparul tulburarilor observata in dependentii de jocuri de noroc. Cine avea sa ghiceasca faptul ca doar cativa ani  mai tarziu, aceasta avea sa devina o problema cotidiana, pe care insa multi o ignoram?

Comentarii