Cum ti se citeste increderea pe chip

Unii considera ca au intuitie, un al saselea simt, altii considera ca stiu ei mai bine sa "citeasca" omul din prima. Fie din experientele trecute, fie pentru ca se bazeaza pe cine stie ce simt unele persoane "detecteaza" energia unuia pentru a defini cata incredere poate avea sau nu intr-o persoana. De fapt pana si trasaturile fetei se pare ca pot face asta.

Brain Holtz si cercetatorii de la Universitatea Temple au realizat un studiu asupra chipului uman si ce anume face ca imaginea unuia sa para de om demn de incredere sau nu. Poate ca ai patit si tu la un moment dat efectiv sa ti se para ca cel de langa tine este ca si prieten si confident cu tine desi il stii de doar cateva minute. Asta pentru ca anumite trasaturi ale sale sunt de asa natura cat sa te faca sa te simti bine in compania sa si mai cu seama iti castiga increderea. 

Concret, se pare ca linia sprancenelor si a gurii spune concret in ce masura putem sau nu avea incredere intr-o persoana. Daca are sprancenele mai alungite, cu o forma de V intors atunci lucrurile sunt bune. Partea mai inselatoare este ca la femei forma sprancenelor se stilizeaza si se considera forma fetei una de masura sau de referinta pentru ce forma sa se opteze asa ca naturalul nu este de fiecare data o cale. Insa la nivel de linie a gurii poate ca nu mai este atat de greu de depistat. Persoanele de incredere au de regula linia gurii mai mare si colturile sale usor ridicate.

Asemanarea cu o persoana care are un spirit vesel si o atitudine pozitiva, cu cei care sunt oameni deschisi increderea ce o poti acorda unei persoane tine si de ceea ce inseamna caracterul, omul educat in stil optimist. Poate ca e doar pura coincidenta insa se pare ca cercetatorii au acordat timp indelungat acestui studiu pentru a ajunge la aceasta concluzie. 

Comentarii