Ar putea sa te ajute: top chestii scapa de vicii!

Nu poti spune ca esti acel om cinstit, ca tu nu ai pacate si vicii. Ar cam fi stupid sa spui asta ca doar de aceea avem natura umana, sa gresim, sa facev ceva gresit. Ok, daca pana acum nu ai dezvoltat un viciu ai toate sansele sa o faci. Sau il ai deja dar iti cam vine greu sa recunosti asta.

In fine, orice invat are si dezvat asa ca cel putin in cazsul fumatorilor cica are efecte asa cum se astepta. Am adunat asadar ceva top chestii:


  1. Cica nu renunta total la acel viciu, asa dintr-o data. Pentru ca in creier este deja formata o dependenta legata de acel vicu asa ca ti se va cere. Adica mori de dor si de placere sa mai simti putin acel feeling, sa te mai bucuri de tot ce inseamna el. Asa ca fa totul treptat, evident, de la mult la din ce in ce mai putin. 
  2. Motivatia, parte din aceasta ecuatie pentru ca nu are cum sa fie altfel inseamna si ea un lucru mare. Unii se sperie din cauza starii de sanatate, altii pentru ca avand in vedere viata personala exista ceva ce acel viciu agraveaza situatia. In orice caz, trebuie sa ai o motivatie. Ma, nici asta  nu e greu pentru ca ai fi surprins sa afli cat de complexa este mintea umana. 
  3. Evita stresul. Nu din cauza lui, bata-l vina ajungem aicii? Credem ca daca facem cutare si cutare vom uita ca ne-a iritat tipa aia la birou si ca lucrurile nu stau prea bine acasa. In fine, conteaza sa fii echilibrat. De fapt un om cu vicii este un om care nu isi gaseste efectiv propriul echilibru. 
Stiu, sunt vorbe mari si poate prea putine fapte. Dar stapanirea de sine este cheia in toate asa ca trebuie sa stii ce sa inlaturi din viata ta; de cele mai multe ori chiar stii insa nu iti doresti asta. 

Comentarii