Nepoliticos la interviu

Extremele nu sunt bune. Cand mergi la un interviu este cert ca trebuie sa te prezinti intr-un stil oficial insa sa nu uitam ca a te chinui ca si cand ai purta o masca tot nu este ceva de apreciat. Asa ca pastreaza un echilibru intre ceea ce ar trebui sa fie si ceea ce tu esti.

Desi specialistii spun ca exista o serie de metode prin care se citeste omul chiar si cand acesta nu vorbeste in cuvinte clare exista si aspecte despre care efectiv nu poti vorbi. Unii spun ca tine de politete, altii mentioneaza de acea chimie care efectiv lucreaza intre oameni.

Nu suntem un mic ghid pentru cei care au un interviu de sustinut. Insa chiar si asa de departe se distinge clar ideea ca nu ar trebui sa vorbesti despre salariu spre exemplu. Asta ar putea fi o teorie din care au de pierdut ambele parti: daca spui prea mult angajatorul te vede cu prea multe pretentii; daca spui prea putin este convenabil pentru ei insa nu si pentru tine. Si totusi trebuie sa existe si o astfel de discutie asa ca al doilea interviu este de regula ceea ce stabileste si acest lucru.

Fara ezitari. Nu tine numai de politetea in sine de a raspunde insa cu cat esti mai prompt cu atat arati increderea pe care o ai in tine si mai apoi tine de faptul ca nu te vei gandi la modalitati de a minti sau de a ocoli un raspuns. Asa ca raspunde intr-un stil formal insa nu sta pe ganduri.

Fara critici la fostul loc de munca. De regula cel care pleaca dintr-o firma poarta cea mai mare vina din orice. Pentru ca este cel care nu se mai poate apara. Asa ca ai putea fi tu cel care da bir cu fugitii asa ca nu vorbi de rau. Stim ca sunt si situatii care nu fac placere insa rezuma-te in a spune vag ca pur si simplu a fost o situatie nefavorabila.

Comentarii