Recapata cheful de munca

Dupa masa de pranz, oriunde ai fi, intervine o stare de somn. Energia iti dispare si pana cand digestia isi face treaba ajungi sa te simti parca obosit la maximum. Insa asta se poate reglementa daca stii cum sa tii pasul cu ceea ce organismul are nevoie.

Nu, nu iti voi da sfaturi despre ce si cum sa mananci pentru ca starea ta ulterioara sa fie una mai buna. De fapt tine de obiceiurile pe care le ai. Spre exemplu munca statica de genul stat in fata calculatorului, la birou, iti aduce inevitabil o stare de somn. Asta o poti reglementa prin simplul fapt ca poti face miscare. De fapt este si indicat da faci asta pentru a te invigora. Putina miscare iti pune sangele in miscare cum spune o vorba din popor.

In egala masura conteaza sa bei cafea sau de ce nu un ceai care sa contina cafeina. Cafeina actioneaza in cateva minute de la consum asa ca beneficiile le simti fara doar si poate. Insa nu poti exagera asa ca ai nevoie si de putina miscare. Se crede ca pentru fiecare ora de stat pe scaun ai nevoie de cel putin 10 minute de miscare asa ca plimbarea iti face bine.

Muzica saua aromaterapia sunt si ele in aceeasi lista, cu beneficii in ceea ce priveste starea pe care o ai. Daca pentru unii aromaterapia este cea care te relaxeza si implicit ar putea face in asa fel incat sa iti induca stare de somn muzica usor mai agitata ar putea fi de folos. Nu ignora nici nevoia de hidratare; poate ca nu iti dai seama de asta insa cand nivelul de apa din organism scade circulatia este si ea ingreunata.

Starea de bine revine cu terapia prin ras deci nu uita de asta. Si pana la urma o mica pauza este cea care face o mare diferenta in starea pe care  o ai.

Comentarii