Mania Facebook te poate afecta

Poate ca te-ai astepta sa auzi ca mania platformelor de socializare duce la dependenta. Dincolo de acest risc insa tine de faptul ca prin mici detalii ce iti scapa ajungi sa oferi indirect mai multe informatii decat ti-ai dori.

Pentru cei care inca isi traiesc mare parte din viata reala in mediul virtual trebuie sa stiti ca este extrem de important sa limitati anumite informatii:

  • Ziua de nastere si implicit anul nu ar trebui dezvaluite. Chiar daca pare magulitor ca lumea sa te felicite, de fapt omul care iti este aproape in mod normal te va suna si nu va apela la metode de genul unei platforme online. De ce este important sa nu dezvalui acestea? Specialistii in securitate spun ca piratii cibernetici deja vor cunoaste un aspect important despre tine. 
  • Nu publica fotografii din concediu. Desigur, este o placere aparte sa faci asta si sa te lauzi cu asta insa dincolo de acest lucru tine de faptul ca vei spune indirect celor cu intentii mai putin ortodoxe ca esti plecat de acasa. Hotii apeleaza si ei la astfel de platforme pentru a se  interesa de o noua sursa de spargere. Asa ca prefera sa nu le oferi pe tava aceste lucruri. 
  • Nu publica informatii si fotografii despre si cu minori, copii. Nesupravegheati cei mici pot intra in contact cu diversi dubiosi ce se vor folosi de informatii personale pentru a le castiga increderea. Mintea unui copil nu stie de pericol. 
  • Despre tine, prea multe. Informatii de genul starii de cuplu, singura sau nu, sau ce tine de programul tau se inscriu de asemenea in lista de detalii ce sunt un pericol pentru siguranta ta. Nu trebuie sa stie toata lumea ca locuiesti singur/a, ca esti la cafea si la anumite ore esti plecata de acasa. Tine cont de intimitatea ta pana la urma. 
Suntem avizi de a incerca orice e nou insa nu ne dam seama ca a impartasi anumite informatii aduce de la sine si un risc. 

Comentarii