Am votat schimbarea!

Am auzit peste tot ca romanii si-au dorit tara inapoi, au aratat ca le pasa si tocmai de aceea au ajuns in strada, sustinandu-se unii pe altii: cand cei din tara cu respect pentru diaspora, cand diaspora cu intentie de a schimba ceva in tara lor. In fine, politica e greoaie si uneori plictisitoare. Insa sa nu te pui cu romanul care are drepturi.

Revolutia practic a pornit tot de la un mic nucleu ce a acaparat totul. Acum avea sa inceapa dincolo de granite insa spiritul unic a ceea ce se intampla ii unea pe toti. Am vazut de toate: romani la cozi, romani in lacrimi, romani jigniti de sistem cand nu au avut sansa sa isi exprime votul. Insa la final am vazut si romani fericiti.

Toti spun ca au votat schimbarea. Sa fie asa caci au cam patimit unii pentru asta. Domnul in cauza castiga, nu detasat insa castiga, surprinzator, prin decaderea celuilalt. Pentru prima data si mediul online a ridicat scorul. Ceea ce nu pare sa vada unii este ca dincolo de toata aceasta imagine unul a castigat cand celalalt a avut ghinionul de a fi premier. Caci cotele asta aratau si pe ultima suta de metri s-a schimbat totul. Lumea a interpretat bataia de joc a guvernului care nu a luat masuri pentru ca votul in strainatate sa fie desfasurat corect.

Si...am votat. Ce va fi ramane de vazut. Insa contestatari se pare ca nu prea sunt. Doar o urma de scepticism poate. Am votat cu greu si cu acea greutate planeaza acum pe umerii celui care si-a castigat cu noroc un loc de onoare. Pe principiul am votat pentru tine acum arate-ne ce poti speram in mai bine. Insa sa nu va fie cu mirare cand se va intampla...mai nimic- unii deja se grabesc sa anunte ca vine un val de recesiune.

Comentarii