Terapia prin dans

Inconjurati de griji, de probleme, de stres in lumea moderna mai totul se face pe viteza rapida. Parca nici nu mai ai timp sa te bucuri de ceea ce ai, de ceea ce traiesti. Asa ca ai nevoie de modalitati prin care sa restabilesti ordinea fireasca a lucrurilor, de metode sa inlaturi stresul si sa te bucuri de viata. Terapia prin dans te-ar putea ajuta.

Dansul a evoluat de la o forma de exprimare pana la o modalitate de a urma un regim, de a slabi si a tonifia corpul. Insa cunoscand tot mai multe avantaje pe care le putem avea din a practica un simplu sport, insa pus intr-o forma de arta, am ajuns sa consideram totul ca o forma de terapie de asemenea.

Beneficiile unui dans, de orice fel, practicat cu regularitate inseamna o lista lunga de care realizezi ca ai si tu nevoie. Asa ca te inscrii la o scoala de dans precum Latino Time spre exemplu, acolo unde incepi sa inveti stiluri de dans diverse insa din aria pasionala a stilului latino. Chiar daca esti sau nu incepator scopul tau initial poate fi acela doar de relaxare.

Crezand cu tarie ca dansul te detensioneaza realizezi ca ai parte de mai mult decat atat. Dansul te ajuta sa fii mai echilibrat, la propriu si la figurat, te ajuta sa iti dezvolti abilitati necesare in orice domeniu de activitate si in viata de zi cu zi. Din punct de vedere medical inima are si ea beneficii, cunoscand un ritm mai bun, la fel si modul in care iti functioneaza plamanii.

Cat priveste modul in care te simti si arati nu este de ignorat faptul ca prin dans iti tonifici muschii si efortul pe care il depui pentru a dansa in special tango sau salsa echivaleaza cu ore intense de munca in sala de sport. In egala masura dansul te ajuta sa slabesti, sa te mentii in forma si sa scapi atat de kilograme in plus si centimetri in dimensiuni cat si de celulita spre exemplu.

Pe principiul orice forma de sport este benefica sa nu uitam ca spre deosebire de efortul fizic la sala de dans totul vine cu placere, un efort sustinut de un ritm al muzicii care iti place. Tine de incantarea pe care o ai sa dansezi ritmic pe acorduri line, alte ori mai agitate. Tine de modul in care lasi doua componente, atat muzica cat si dansul, sa te relaxeze, sa te faca sa uiti de stres, sa fie terapia de care ai nevoie.

Comentarii