Sunt PC-urile pe cale sa dispara?

Pe masura ce au inceput sa apara pe piata din ce in ce mai multe gadgeturi si dispozitive precum smartphone-uri sau tablete, PC-urile incep sa piarda din ce in ce mai multi utilizatori. Toate facilitatile oferite de ele sunt disponibile si pe noile gadgeturi, ceea ce poate insemna ca PC-ul este pe cale de disparitie. Multi considera ca nu mai este deloc util pentru ca nu este portabil.

Va amintiti de vremurile cand abia asteptam sa apara un nou procesor sau modul RAM pe piata, pentru a ne putea face un upgrade la configuratie? Incet-incet insa, computerele au inceput sa devina plictisitoare. Cu noile smartphone-uri, tablete, console de jocuri si toate celelalte te poti distra si iti poti face si treaba, in timp ce PC-ul sta si te asteapta sa te intorci acasa sa iti verifici e-mail-ul. Chiar si aceasta verificare insa o faci de pe telefon sau tableta in timp ce esti in drum spre casa.

Peste 80% din functiile unui PC sunt disponibile acum si pe tableta, si secretul s-a aflat deja. Pe piata americana, la nivelul anului 2013, vanzarile si livrarile de PC-uri au scazut cu aproape 14 procente. Aceasta cifra reprezinta cel mai mare declin din ultimii ani.

De la designul patratos si urat al versiunilor initiale, computerele au evoluat mult pana in ziua de astazi, ajungand la designuri care de care mai atractive, cu monitoare care nu mai ocupa trei sferturi din birou si carcase compacte si usoare. Cu toate acestea nu mai sunt la fel de cautate. Motivul ar putea fi simplul fapt ca era computerelor este pe cale sa se sfarseasca.


Cu toate aceste semne, exista functionalitati ale unui PC care nu pot fi inlocuite de laptopuri sau tablete. Aici intra programele de editare foto si video, Photoshop, Autocad si multe altele. Chiar multitaskingul depaseste uneori capacitatile unei tablete. Sunt inca lucruri pentru care computerele sunt foarte utilizate, asa ca mai trebuie sa asteptam inainte de a ne decide sa scapam de PC.

Comentarii