Prosperitatea financiara si cum sa ai parte de ea

Vorbind chiar si la un nivel mediu bani castigi. Insa parca niciodata nu sunt suficienti si gandind care iti sunt cheltuielile pentru traiul de zi cu zi banii iti ajung insa nu si ca profit pur care sa iti permita sa mai si pui la ciorap; este un caz clasic pur romanesc insa sa nu uitam ca prosperitatea financiara vine ca urmare a unor decizii intelepte.

Fa o comparatie- cum crezi ca reusesc altii sa se descurce mai bine in aceleasi conditii ca tine? Tine poate si de faptul ca muncesc cu placere. De ce? Conteaza atat de mult incat munca in sine nu va fi o corvoada, incat nu vor exista limite si muncind cu drag beneficiile mai usor si mai degraba decat in cazul altora.

Conteaza sa nu intreci o limita si sa nu faci asta prea repede. Concret, in primul rand tine cont ca trebuie sa cheltuiesti mai putin fata de cat castigi. Pana la urma trebuie sa iti si ramana bani si nu numai pentru a trai bine ci si pentru a pune bani la pusculita. In plus, nu te avanta sa crezi ca din momentul in care ai un salariu putin mai mare iti permiti deja sa cheltuiesti mai mult, sa ai un alt stil de viata. De fapt trebuie sa fii deja in punctul in care iti permiti asta.

Investeste banii. Ideal ar fi sa ai si un venit pasiv de genul chiriilor insa domeniile sunt cu mult mai diverse de atat. Insa ca tot vorbeam de asta investitia in proprietati si imobiliare de orice fel inca se renteaza. Conteaza ca o detii deci oricum ai la activ un bun ce se poate vinde insa chiria din asta te ajuta sa castigi de asemenea fara prea mult efort.

Un al doilea job este si ele bine venit, chiar daca nu full time. Mai ales in tinerete acest lucru te ajuta sa strangi mai multi bani si sa nu mai ai timp sa cheltuiesti atat de multi. Cel putin pentru o perioada ar putea fi de mare ajutor.

Comentarii