Sa recunosti un vin bun de unul de proasta calitate nu este atat de greu. Cel putin la un nivel mediocru cand nu esti un expert insa ai pretentii de la tine stii ca simplul miros iti starneste suspiciuni sau nu. Alege vinul in functie de ceea ce se serveste la masa, in functie de preferinte insa in orice caz nu uita ca exista si detalii de care sa te preocupi.
Chiar daca in prima faza eticheta si brand-ul iti vor lua ochiul chiar si asa trebuie sa stii ca un vin bun nu se ascunde mereu numai dupa un nume rasunator. Si sa o luma pe cea dreapta acum gandeste-te ca pentru un nivel mai ridicat de calitatea factori precum cantitatea foartea mare nu ajuta. Asa ca analizeaza bine cazul pana cand sa faci alegerea.
Dupa ce te convingi ca un brand anume nu isi pericliteaza imaginea pe piata si nu isi permite sa vina cu un vin diluat treci la faza numarul doi. Uita-te la alcoolul pe care il contine. Nu din ideea ca nu doresti sa te ametesti foarte repede insa cu cat cantitatea de alcool este mai mare cu atat si cantitatea de zahar este mai mare. Aduni calorii cu carul cu fiecare pahar de vin pe care il vei sorbi. Sa spunem ca oricum faci acest lucru foarte rar insa nu uita ca in sine efectul zaharului nu este foarte bun.
Alb sau rosu. O dilema destul de comuna pentru toata lumea. Ori tine de gusturi ori nu mai tine. Insa dincolo de o preferinta personala daca intentia este aceea de a bea un pahar de vin de dragul de a bea si pentru efectele sale benefice- de exemplu paharul de vin baut in fiecare zi la masa de pranz- trebuie sa stii ca vinul rosu este mai bun. Acesta are o cantitate mai mare de antioxidanti fata de vinul alb.
Chiar daca in prima faza eticheta si brand-ul iti vor lua ochiul chiar si asa trebuie sa stii ca un vin bun nu se ascunde mereu numai dupa un nume rasunator. Si sa o luma pe cea dreapta acum gandeste-te ca pentru un nivel mai ridicat de calitatea factori precum cantitatea foartea mare nu ajuta. Asa ca analizeaza bine cazul pana cand sa faci alegerea.
Dupa ce te convingi ca un brand anume nu isi pericliteaza imaginea pe piata si nu isi permite sa vina cu un vin diluat treci la faza numarul doi. Uita-te la alcoolul pe care il contine. Nu din ideea ca nu doresti sa te ametesti foarte repede insa cu cat cantitatea de alcool este mai mare cu atat si cantitatea de zahar este mai mare. Aduni calorii cu carul cu fiecare pahar de vin pe care il vei sorbi. Sa spunem ca oricum faci acest lucru foarte rar insa nu uita ca in sine efectul zaharului nu este foarte bun.
Alb sau rosu. O dilema destul de comuna pentru toata lumea. Ori tine de gusturi ori nu mai tine. Insa dincolo de o preferinta personala daca intentia este aceea de a bea un pahar de vin de dragul de a bea si pentru efectele sale benefice- de exemplu paharul de vin baut in fiecare zi la masa de pranz- trebuie sa stii ca vinul rosu este mai bun. Acesta are o cantitate mai mare de antioxidanti fata de vinul alb.
Comentarii