Toate dietele au rezultate, daca sunt respectate


  
Orice dieta aduce rezultate similare, persoanele care doresc sa slabeasca trebuie doar sa o aleaga pe cea pe care o considera cea mai usoara si sa o respecte, dupa parerea cercetatorilor. Echipe de oameni de stiinta au concluzionat ca respectarea unei diete aduce rezultate mai bune decat dieta in sine, in ceea ce consta.
 Atat dietele bazate pe carbohidrati cat si cele bazate pe reducerea grasimilor au adus o scadere medie in greutate de 7 kg, in urma unui studiu efectuat timp de 12 luni. Diferentele dintre diete sunt nesemnificative pentru persoanele care urmaresc sa scada in greutate. Concluziile arata ca nu exista o abordare unica din acest punct de vedere, intrucat diete identice pot avea rezultate diferite la unele persoane, si viceversa, diete diferite – unele mai drastice, altele mai permisive – aduc uneori aceleasi rezultate.
  
  Persoanele care cauta sa slabeasca aleg de obicei dieta in functie de cat de mare ar fi pierderea in greutate in urma acestei alegeri, dar si in functie de cat de strict este regimul alimentar la care ar trebui sa se supuna.
   
  Cercetatorii spun ca dietele si regimurile alimentare sunt mai asemanatoare decat considera majoritatea, efectele cele mai evidente avandu-le reducerea numarului de calorii consumate zilnic, alimentarea la ore fixe, evitarea biscuitilor, prajiturilor, ciocolatei si a grasimilor. Adevarata provocare consta in mentinerea regimului, odata ce a fost inceput si a fost luata aceasta hotarare. Nu conteaza atat de mult dieta aleasa, cat timp este respectata. Persoanele care doresc sa slabeasca trebuie sa aleaga dieta cea mai potrivita lor, fie pe cont propriu, fie prin consultarea unui specialist, insa cel mai important lucru il consta mentinerea planului propus.
  
   Oamenii ar trebui sa isi aleaga dietele in functie de stilul propriu de viata. Vegetarienii aleg de obicei sa se concentreze pe alimente cu continut ridicat de proteine si un nivel redus de carbohidrati, alte persoane gasesc dietele bazate pe consumul de lichide mult mai eficiente. Ideea principala e ca odata ce ne-am propus acest obiectiv – scaderea in greutate – si am ales un plan de urmat, acesta trebuie respectat si mentinut, altfel nu vor aparea rezultate

Comentarii