Sfaturi pentru a scapa de dependenta de jocuri de noroc

Problema jocurilor de noroc este bine cunoscuta si poate distruge uneori viata jucatorului si chiar a familiei sale. Cand individul realizeaza ca este afectat, prima decizie este de a se lasa, dar in cateva ore sau zile e din nou prezent la sala de jocuri de noroc sau la cazino. Desi constient de evidentele consecinte negative, in ciuda dorintei de a se opri, pierde controlul, ajunge sa imprumute bani, isi minte familia, prietenii, isi poate pierde slujba, poate ajunge sa comita chiar infractiuni pentru a face rost de mai multi bani intrucat nevoia de a juca necesita sume din ce in ce mai mari.
                In continuare sunt cateva sfaturi pentru a scapa de aceasta dependenta.
1.       Lasa-ti banii si cartile de credit in grija altcuiva.
Daca nu ai bani, nu poti sa joci. Asa ca pastreaza-ti o suma mica cu tine, pentru necesitatile zilnice, iar restul banilor lasa-i unui membru al familiei sau unei cunostinte, pentru a nu fi ispitit sa pariezi din nou
2.       Mentine-te ocupat.
Cand simti nevoia puternica de a juca, gandeste-te la consecintele negative pe care le pot avea aceste actiuni si incearca sa te incurajezi sa nu mai pariezi. Ocupa-ti mintea cu altceva, cu alte activitati care iti plac. Danseaza, canta, razi, picteaza, iesi cu prietenii, fa un efort sa iti iei mintea de la acele ganduri.
3.       Gaseste radacina problemei
Daca starea de singuratate, plictiseala, depresia sau altele sunt cauza problemei, atunci hobby-uri precum cititul cartilor, muzica, vizionarea de filme, gatitul, gradinaritul, sportul, orice alta activitate poate avea un impact major in distragerea atentiei de la pariuri.
4.       Nu sta niciodata singur
Gaseste-ti prietenii, stai cu ei, socializeaza, fa-ti prieteni noi, mergi la sala, ajuta pe altii, fa voluntariat etc. Acest lucru iti va oferi satisfactii si te va mentine ocupat.
5.       Vointa
Un factor foarte important este si propria vointa. Prietenii, familia, cunostintele te pot ajuta in multe moduri, insa depinde doar de tine. Tu esti cel care trebuie sa constientizeze dependenta si sa aleaga sa spuna stop. Cand simti nevoia sa pariezi gandeste-te cat de nasol e cand pierzi multi bani. Gandeste-te la toate aspectele negative pe care le aduce aceasta dependenta. Gandeste-te si la lucrurile pozitive – ai familie si prieteni langa tine, dispusi sa te ajute. Toate aceste lucruri vor contribui la luarea deciziei de a te lasa.
                Renuntarea este relativ usoara, mentinerea acesteia este problema mai importanta. Ispita e peste tot asa ca trebuie sa recastigi controlul asupra propriei minti si sa intelegi ca odata luata decizia, trebuie respectata.

Comentarii