Scuze des intalnite pentru lipsa de sport

Cel mai greu este sa te apuci de ceva atunci cand iti pui in cap, si mai ales daca nu ai o ambitie si o vointa sufiecienta pentru a te tine de acel ceva. Cam la fel se intampla si in cazul sportului, miscarii, activitatii fizice in general in viata ta.

Nu multa lume se tine cu adevarat de sport sau mai ales nu multa lume a practicat vreodata vreun sport.

Motivele si scuzele sunt multe, de cele mai multe ori des intalnite in cazul celor care sunt intrebati de ce nu aleg aceasta alternativa la o viata mai sanatoasa si mai lunga.

Printre cei care sunt mai putin pasionati de sport sau care nu il practica se regasesc si persoanele care pur si simplu sunt prea lenese pentru a face ceva benefic in viata lor, pentru sanatate si pentru o conditie fizica mai buna, desi se vede ca ar cam trebui.

Poate toata lumea are la un moment dat un imbold, un impuls de moment care indeamna la sustinerea unei activitati fizice antrenante, insa daca doar acel imbold exista si numai vorbe sunt spuse si promisiuni facute, iar faptele se lasa mult asteptate, atunci nimic cu adevarat nu este facut cum ar trebui.

Lipsa de timp este una dintre cele mai invocate scuze ale lipsei sportului in viata multora, dar si rezultatele care se lasa mai greu asteptate sunt de asemenea o scuza care poate parea plauzibila in propriile urechi si poate si in urechile altora mai creduli si mai putin ambitiosi. De asemenea, oboseala este iarasi un factor care te poate tine din intreprinderea unei activitati fizice benefice.

Aceasta este invocata mai mereu, mai ales dupa o zi stresanta si plina, la sfarsitul careia orircum nu mai ai timp de nimic, dar mai ales de sport. Desi se crede ca sportul dupa o zi deja obositoare si provocatoare ar fi o nebunie, nu este deloc asa, pentru ca din contra acesta te ajuta sa reinvii si sa capeti din nou putere si forta, dar te si revigoreaza.

Comentarii