LED-ul este urmatoarea generatie de iluminat

Lampile LED sunt urmatoarea generatie de iluminat care salveaza energia, reduc administrarea si costurile de inlocuire si ajuta la protejarea mediului. De asemenea, rezista mai mult decat iluminarea traditionala.

Lampile LED se pot potrivi in iluminarea existenta in termeni de stralucire si culoare. Dar la fel ca si orice produs, pot exista lampi LED de calitate scazuta si lampi LED de inalta calitate. De aceea trebuie sa fii atent la ce produse cumperi;  eu unul recomand cu caldura magazinul online magicled.

Iluminarea LED poate salva pana la 90% din electricitatea folosita de lampile incandescente si halogene si pana la 50% din electricitatea folosita de lampile fluorescente.  Asa ca, inlocuind becurile cu halogen este posibil sa economisesti intre 80% si 90% din facturiile de electricitate. Inlocuind tuburile fluorescente ajungi sa economisesti in jur de 50%.
In jur de 80-90% din energia emisa de becurile incandescente este transformata in caldura, in loc de lumina.

Iluminarea LED este aproximativ cu 85% mai eficienta decat lampile incandescente si prin urmare nu au nevoie de atat de multa energie pentru a produce aceiasi cantitate de lumina. Iluminarea LED este de asemenea realizata sa reziste de 40 de ori mai mult decat lumina incandescenta. Lampile LED sunt folosite unde lumina este aprinsa pentru un timp indelungat, cum sunt hotelurile, restaurantele, magazinele, fabricile si casele.

In timp ce becurile incandescente au o viata aproximativa de 1000 de ore, becurile halogen si lampile de iluminare ce salveaza energie in jur de 3000 de ore, iar becurile LED ating aproximativ 40.000 de ore de viata.

La 40.000 de ore de folosire din durata lor de viata, o lampa LED va fi realizata sa furnizeze cel putin 70%
din fluxul luminos initial. Timpul lor de viata depinde de multi factori diferiti incluzand desgin-ul lampii, tipul de chip LED, temperatura ambientala si designul de prindere, de cum pot disipa caldura de chipul LED.

Depinzand de cate ore sunt folosite in fiecare zi, acestea pot rezista pana la 20 de ani.

Costul reflectoarelor LED se ridica fata de cel al unor reflectoare obisnuite, dar salveaza o multe de cost in timp de la reducerea folosirii de energie, inlocuire si costuri de administrare. Desi pretul poate parea initial mai mare s-a stabilit ca becurile LED de multe ori amortizeaza suma investita in mai putin de 3 luni. Dar cum definesti scumpul? Este costul initial sau este costul lampii in functionare de-a lungul timpului, sau costul de a schimba o lampa de indata ce se strica? Daca este o noua cladire, instalarea iluminarii LED este cateodata acelasi cost ca tehnologia traditionala.

Comentarii