Insotitoarele de zbor si cerintele job-ului

Visand sa ajungi insotitoare de zbor inseamna mai mult decat munca in sine si de pregatirea necesara pentru asta. Trebuie sa fie cel care ajuta calatorii sa mearga la locurile sale, sa pastreze ordinea pe parcursul zborului, sa evacueze avionul in caz de urgenta. La asta se adauga si calmul de a rabda cu o mamaita care nu are stare in scaun, calatori care au cerinte multiple.

Fata de alte tipuri de job sa fii insotitoare de zbor inseamna si sa lucrezi direct cu oamenii. Pentru ca aceasta perioada inseamna recrutare pentru astfel de locuri de munca iata care sunt cerintele in astfel de cazuri:

  • Sa fii o persoana inalta. Nu ajutata de tocuri pentru asta deci femeile nu se pot baza pe micul truc de acest gen. Asadar minima este de 157 si maxima de 188 de cm. 
  • Ca si aspect fizic trebuie sa existe si o atractie, o imagine placuta. Chiar si studiile arata ca nu trebuie sa fii cine stie ce frumusete pentru a impresiona ci trebuie sa ai acel aspect placut. 
  • Armonia un forme. Poate ca nu se cauta fotomodele insa fim seriosi, fundul mare si kilogramele in plus care se vad  nu se accepta. Sau poate doar prima parte, daca asta iti este constructia corpului. 
  • Fara tatuaje sau cercei, piercing-uri in diverse parti ale corpului, nici macar in spranceana. Practic nimic la vedere care sa tradeze un aspect al unei persoane ce nu este poate atat de serioasa cum ar trebui. 
  • Pe langa studiile superioare se cere si limbi straine, minim una si aceea sa fie engleza insa de cele mai multe ori pretentiile sunt mari si au la baza si o a doua limab straina cunoscuta la nivel de conversatie. 
Sa poti fi selectat printre cei care devin insotitori de zbor trebuie de asemenea sa stii sa inoti si asta pana la 25 de metri, fara ajutor. De fapt tu trebuie sa fii ajutorul celor care ocupa locurile din avion. In plus, trebuie sa stii sa lucrezi in stres si sa fii cel/cea care isi doreste munca la inaltime si departe de casa, mai mereu in calatorii. 

Comentarii