De ce nu ar merge si in Romania moda restaurantului pentru singuratici

In Amsterdam s-a deschis un restaurant pe cat se poate de deosebit, cu iz unic, aparte, cu un stil care se dedica in special celor care prefera sa ia masa singuri. Da, exact asa cum ai auzit. Sa mergi la masa singur si sa tii cont ca asta nu inseamna sa ai acel timp pentru tine sa butonezi cine stie ce telefon in cautare...de ceva.

In Romania nu ai sa vezi asa ceva. Si motivele sunt diverse. In primul rand pentru ca romanii ar considera totul stupid, prostesc. Se gandesc poate si la ideea in sine de afacere. Daca acolo se permite a se deschide un local inedit caci lumea va aprecia aici te mananca cainii. De ce? Pai este destul de simplu; romanul merge la masa sa socializeze si daca are companie atunci va sta mai mult si implicit va consuma mai mult. Ce nu inteleg unii este ca nu la asta se referea acea idee de restaurant.

La noi nu ar merge pentru ca fara conexiune la internet inseamna sa fii sarac. Da, unul care vine si se lauda ca nu sta la calculator, ca a preferat sa se retraga in pustietate si ca viata acolo e superba desi el avea sansa de corporatist este o mare prostie. Ori asta poate ca scoate inca o data in evidenta saracia. Suntem de fapt sclavii banilor asa ca nu mai apreciem simplitatea.

Ideea restaurantului unde e musai sa mergi singur pentru un roman inseamna nimic din care face el ceva. A, nu aveti mese pentru 3? Nu-i nimic da' nu putem uni aici 3 mese? Pe principiu lasa-ma ca ma descurc eu cum pot tu numai lasa-ma. Avem suficiente exemple de romani care fac ravagii si in strainatate asa ca nu mai este rost sa exemplificam de ce am ajuns la aceasta concluzie.

In plus, ideea in sine de a merge sau a sta la masa singur este pentru un roman o saracie lucie. Adica in lumea ospitaliera care te primeste cu paine si sare, unde veselia inseamna numai la grup singuratatea nu isi are locul.


Comentarii