Tipul de hrana potrivit pentru fiecare tip de caine

Crezi sau nu fiecare animal de companie este diferit. Si asta nu numai din perspectiva rasei sa spunem. Fiecare caine are preferintele sale si in orice caz nevoiele sale desi la baza toti trebuie sa primeasca in fiecare zi hrana adaptata, cu vitamine, minerale si un complex de substante nutritive.

Vei face diferenta intre hrana uscata si cea umeda. De ce? Se spune ca un caine ar putea consuma mereu si mereu aceeasi hrana fara sa se plictiseasca. Insa dincolo de gust tine de starea sa de sanatate. Si in acest sens are nevoie de un echilibru, atat de hrana uscat cat si cea umeda si trebuie sa predomine dupa caz cea indicata si potrivita dupa caz.

Alegand hrana umeda trebuie sa tii cont de faptul ca aceasta trebuie sa se consume pe loc. Nu ai cum sa o lasi in bolul de hrana si asta mai ales daca se expune la mediul exterior cum se intampla cainilor crescuti la curte. Spre deosebire de asta se pare ca hrana uscata este cea care castiga teren caci nu impune aceleasi conditii atat de stricte.

Dincolo de aceasta diferenta tine cont de faptul ca un caine are nevoie de echilibru in alimentatie caci daca consuma numai si prea multa mancare uscata ar putea avea probleme cu digestia, la fel cum se intampla cu excesul de aliment, produs umed. Si la toate acestea se vor adauga caracteristici ce tin pana la urma de nevoile cainelui. Daca aceste este activ si jucaus, un anii de crestere are nevoie de o un tip de hrana speciala si adaptata grupei de varsta; daca cei mici pot avea probleme de glutitie sau mestecare din cauza trecerii de la alaptare la hrana, de la cresterea dintilor si asa mai departe in cazul celor maturi, adulti sau poate chiar si varstinci se necesita se pare mancare care sa le faciliteze digestia si care sa tina cont de starea de sanatate precara in timp.

In orice caz cand vine vorba de tipul de hrana dupa caz mancarea pentru caini Royal Canin este cea care incanta orice stapan de animal. Asta pentru ca are in compozitia sa un complex de minerale, un complex de substante nutritive care ofera cainelui toate cele necesare pentru ca acesta sa functioneze si sa arate bine. Cu o blana sanatoasa, cu o piele de asemenea, una sa functionare se vede atat la interior cat si la exterior.

Partea avantajoasa de asemenea tine de pret Royal Canin. Exista preturi care sa le gasesti convenabile. Ori avand in vedere ceea ce ofera, o hrana completa, complexa si pe gustul cainelui tau este poate cel mai bun echilibru in plata  necesara.

Inca din momentul in care iti asumi responsabilitatea de a creste un caine stii ca trebuie sa ii oferi acestuia tot ce este mai bun. De altfel cainele, alimentatia acestuia si nu in cele din urma starea sa sunt aspecte oglinda pentru stapan, reflectand cata grija exista pentru patruped.

Comentarii