Sa demontam mituri

Nu tot ce zboara se mananca spune o vorba astfel ca mergand pe acest principiu nu merge pe ideea ca tot ce se aude este si adevarat. Traim cu impresia ca stim anumite lucruri cand de fapt si surprinzator totul se dovedeste a fi fals. Iata cateva dintre acestea:


  1. Lumea se teme de fulger. Si se crede ca va lovi o singura data intr-un loc, tocmai de aceea nu este bine sa fugi prin ploaie. De fapt fulgerele pot lovi in acelasi loc de mai multe ori. 
  2. Se spune despre Napoleon ca era scund la inaltime. Nimic mai fals caci se pare ca avea inaltimea medie unui barbat la acea vreme. 
  3. Dupa moarte nu mai creasc unghiile sau chiar parul. Impresia ca unghiile sunt mai lungi se datoreaza efectelor multiple dupa ce corpul este fara suflu, cand intervine deshidratarea si descompunerea, uscarea la propriu ce inlatura cuticulele si pielea si pare ca unghiile sunt cu mult mai lungi. 
  4. Strutul nu se ascunde cu capul in pamant cand ii este frica insa ce-i drept acest resimte stresul cu mult mai mult decat alte animale. 
  5. Cameleonii au abilitatea de a-si schimba rapid infatisarea de multiple ori. Asta insa nu inseamna ca incearca sa se ascunda, sa se camufleze in mediu ci doar sa comunice cu alti cameleoni eventual. Este o forma de comunicare pana la urma.
  6. Mai toata lumea crede ca imaginea lui Mos Craciun se datoreaza campaniei publicitare Coca Cola. De fapt nu acestia sunt responsabili de asta, dar ar fi fost frumos. 
  7. Pestisorii aurii pe care ii consideram rari si norocosi si ii asociem cu implinirea dorintelor au si ei memorie si nu de cateva secunde. 
  8. Nu vitamina C este cea care te tine departe de boli. 
Doar cateva din acele aspecte de care nu stiai in ce masura sunt sau nu adevarate; va continua...


Comentarii