Motive pentru care nu iti gasesti concentrarea

Nu poti fi mereu acelasi si zi de zi cel care are putere de concentrare mereu; sunt zile in care iti auzi doar propriile ganduri, zile in care tot ceea ce iti doresti este sa fii relaxat. De vina ai putea fi tu insa in egala masura si ceea ce este in jurul tau si modul in care te manifesti cand vine vorba de adaptarea ta. Iata un top al motivelor pentru care nu esti 100% concentrat:


  1. Ai prea multa tehnologie in jurul tau. Se spune ca somnul nu are cum sa fie cel odihnitor cand aparatele din jurul tau sunt cele care emit acea lumina led. Dincolo de asta e ca si cand ai incerca sa tii cont de o agenda proprie cu atentie indreptata catre orice; uitandu-te la tv te vei gandi ce program este, uitandu-te la telefon iti aduci aminte sa trimti un mesaj si asa mai departe. Dincolo de acest lucru sa iti tii o evidenta la propriu este maniera prin care poti sa tii minte tot ceea ce trebuie sa faci. 
  2. Lipsa somnului este de asemenea o problema cand asta te face sa nu poti fi. Din cauza acestui fapt ajungi sa nu te mai concentrezi. Nu este de mirare de vreme ce in timpul somnului organismul se reface, celulele se refac, nivelul tau de energie se reface asa ca tine cont ca nu poti functiona ca si cand ai fi un robot. 
  3. Nu faci miscare. Pe cat de simplu pe atat de real se pare ca in lipsa miscarii nu avem nici parte de concentratie. Cand organismul ete pasiv isi incetineste tot ritmul si ca un urs ce se pregateste sa hiberneze vei avea si o circulatie mai inceata, un ritm mai lent si implicit intervine cascatul si starea de somn. De fapt concentrarea ta se refera la somn mai degraba decat la ceea ce este in jurul tau. 
Si daca toate acestea nu pot fi motive viabile pentru care sa fii sau nu concentrat nu se exclude de asemenea nici stresul si lipsa de interes fata de o situatie. 

Comentarii