Beneficiile Walkie-Talkie-urilor

Tehnologia telefoanelor celulare avanseaza la o rata foarte mare. Dar telefoanele mobile sunt doar niste radiouri care arata foarte bine, si sunt ca si calcaiul lui Ahile, nu pot fi folosite fara o retea de releuri in apropiere. Walkie-talkie-urile totusi? Aceste radio-uri de tip vechi, fac comunicatiile wireless pe raza scurta posibile in locuri in care telefoanele mobile sunt pur si simplu nefolositoare.

Daca nu stiai pentru a folosi statii emisie-receptie nu ai nevoie de fir, radio-urile portabile care sunt destul de mici pot fi luate aproape oriunde. Arata ca un telefon fix fara cordon, cu un corp care include microfon si speaker, de asemenea si o antena. Spre deosebire de untelefon, un speaker-ul si microfonul de walkie talkie sunt plasate unul langa altul, si speaker-ul se aude mult mai tare, asa ca toata lumea poate as fie atent la conversatie.

Walkie-talkie-urile sunt transmitatoare alimentate de baterii, insemnand ca ambele pot trimite si primi mesaje radio. Acestea au un canal jumatate duplex, ce indica ca doar un walkie-talkie pe un canal care poate transmite un semnal pe rand, totusi multe radiouri pot primi acelasi semnal. In alte cuvinte, spre deosebire de telefonul tau, in care ambii participanti se pot intrerupe sau adauga la conversatie intr-un flux de sunete neincetat, walkie-talkie-urile folosesc un sistem cu un buton pentru a vorbi si trebuie sa dai drumul acelui buton pentru auzi sunetele transmise de celalalt participant la conversatie.

Din cauza ca nu trebuie sa apelezi un numar de fiecare data cand vrei sa transmiti, walkie-talkie-urile sunt usor si rapid de folosit. Si cel mai bine, nu se bazeaza pe semnale de telefon sofisticate. Seturile de mana transmit direct una la cealalta, asa ca inca vor functiona cand retelele celulare esueaza in timpul dezastrelor naturale. Sunt realizate in principal pentru comunicatii la distante scurte, in care grupurile de oameni sunt la cateva kilometri unul de cealalta.

Afacerile folosesc walkie-talkie-urile pentru ca angajatii sa poata comunica eficient in afara structurilor interioare, cat si cele exterioare, dar le folosesc si in masini, cum sunt taxiurile pentru a comunica intre ele, ambulantele, pompierii, dar si politistii.


Comentarii