Aspiratoare cu o limita

Orice gospodina stie, insa sa fim sinceri si barbatii isi doresc rapiditate pentru a termina rapid treaba casnica, ca un aspirator eficient este cel puternic. Insa se pare ca acest lucru va ramane doar o amintire avand in vedere noile reglementari. Luna septembrie a acestui an aduce modificari. Din ideea unui consum prea mare de energie Uniunea Europeana decide ca aspiratoarele foarte puternica ca pana acum sa dispara de pe piata.

Aceasta noua regula se aplica cand vine vorba de acele aspiratoare ce au ca si motor o putere de 1600 W. Ca un prim pas se pare ca se va interzice fabricarea si comercializarea unor astfel de produse electrocasnice pentru ca mai apoi in timp sa se ajunga la legea care impune ca puterea maxima a unui astfel de aparat sa fie de numai 900 de W.

Ce se intampla insa cu cele care deja exista pe rafturi. Inca mai ai sanse sa iti achizitionezi acel tip de aspirator cu o putere mai mare. Pentru astfel de aparate deja iesite de pe poarta fabricii si care sunt deja pe rafturi leea inca nu se aplica. Cu alte cuvinte se permite vanzarea pana se epuizeaza stocul din ideea de a nu falimenta si de a nu strani revolte pentru ceea ce ar putea insemna pierderea din noua lege.

Dincolo de asta viitorul inseamna eco system. Se doreste ca tehnologia moderna sa inlocuiasca ceea ce avem in prezent. Nu numai un consum mai mic de energie insa si un nivel de zgomot mai mic, pentru ca toate elementele ce descriu un astfel de aparat sa nu implice poluare de orice fel, este ceea cer se urmareste pe viitor in privinta aspiratoarelor puternice, moderne insa si eficiente.

Poate ca ne vom obisnui si cu asta insa pana atunci vom considera ca Uniunea Europeana doreste sa ne puna mai mult la munca cu aspiratoare mai incete.

Comentarii