Ar trebui sa cumpar sau sa inchiriez o casa?

Decizia de a cumpara sau a inchiria o casa depinde de diferiti factori, precum bugetul, prioritatile, intentiile si asa mai departe. Mai mult decat atat, aceasta decizie poate avea efecte mari asupra carierei si vietii unei persoane. Multi oameni sunt confuzi cand vine vorba de a cumpara sau a inchiria o casa. In timp ce aceasta decizie poate altera viata, ca un individ, este atat natural sa fii nesigur. Intrucat situatia individuala a fiecaruia este diferita, nu poate fi un raspuns sigur la aceasta dilema. Daca vrei sa stii ce va functiona pentru tine, ia in considerare diferite scenarii pentru a determina care se aplica pentru tine. De exemplu, daca esti singur si nu ai o familie in crestere ce necesita o casa permanenta, poti economisi bani inchiriind un loc.

Cu toate acestea daca vrei sa te stabilesti permanent, intr-o zona care este langa locul tau de munca sau langa scoala copiilor, este recomandat sa investesti intr-o casa buna. Inainte de a lua decizia potrivita trebuie sa iei in considerare avantajele si dezavantajele inchirierii si cumpararii unei case.

Daca vrei responsabilitate minima

Asa ca, ai inchiriat o casa pe o perioada de 6 luni sau un an. Indiferent daca este repari acoperisul, te poti descurca cu scurgerile de apa, inlocuiesti podeaua sau primesti o noua vopsea, daca esti un chirias nu trebuie sa te ingrijorezi de cheltuieli deloc. Pe cealalta parte, daca iti cumperi un apartament sau o casa, ca si detinator a proprietatii, este responsabilitatea ta sa faci tot felul de reparatii si imbunatatiri. Va trebui sa suporti cheltuielile in totalitate, dar si sa gasesti oamenii potriviti pentru a-ti face treaba.

Optiunea preferata : Chiria

In majoritatea cazurilor, in contractul de inchiriere se va declara clar ca orice tip de reparatii majore vor fi detinute de detinatorul casei. Inchirirerea este cea mai buna optiune daca nu vrei sa ai prea multe responsabilitati.


Comentarii