Gandurile ne macina

Se spune ca nu te pui cu unul cu mintea odihnita. Insa conform studiilor gandurile ne macina caci nu de alta unii si-ar dori chiar si sa fie electrocutati numai sa nu isi auda gandurile. Ciudat? Nu, ba chiar adevarat si destul de raspandit conceptul.

Sa ramai singur cu propriile ganduri este poate mai chinuitor decat credeam. Desi relaxarea este cea de care ne-am dori sa avem parte si pe care de cele mai mutle ori o cautam indelung mereu ne plangem din lipsa unui astfel de timp. Si cand chiar se intampla, suntem tipici pana la urma, preferand sa facem orice doar sa facem ceva.

Pe principiul imi doresc ce nu am si cand am nu imi mai doresc participatii la studiul in cauza au fost lasati singuri pret de cateva minute. Dar se plictiseau; pur si simplu nu suportau sa stea si sa se gandeasca, sa isi asculte sa zicem vocea interioara. Asa se face ca preferau poate chiar si sa riste si sa isi afecteze sanatatea, de exemplu cautand o sursa de "ceva" pe la prize. Chiar si cu un impact negativ asupra lor se expuneau riscului doar doar vor ajunge sa faca ceva decat sa iti asculte gandurile.

Poate ca este in natura noastra sa fim activi. Rari sunt cei care dintr-un motiv sau altul si poate chiar pentru ca asa este firea lor pot sta timp indelungat singuri, facand nimic, fara sa doarma, ei cu ei si cu propriile ganduri. Pentru prea multi insa gandurile macina. Ori sa ne gandim, mintea este activa si odihnita si te indeamna sa faci una, sa faci alta si cand nu poti iti amplifici pur si simplu singuratatea.

Nu degeaba se spunea ca rezultat a mai multor studii ca singuratatea poate afecta la fel de mult ca si o boala psihica, ca este sursa unor boli, factorul ce ar putea declansa o serie de probleme chiar si de natura medicala.

Comentarii