Cele mai vestite universitati

Avem o deschidere tot mai mare fata de lumea de exterior, de peste granite si de vreme ce tinerii sunt cu mari capacitati de inteligenta isi doresc sa devina cunoscuti si prin facultatea de prestigiu ce o pot urma. Nu tine numai de buget ci de inteligenta si de modul prin care se poate obtine o bursa. Din topul celor mai bune universitati se numara:


  1. Vestitul Oxford. Una din cele mai vechi universitati din lume cu o data imprecisa insa estimata unde la 1096. Cu peste 17 mii de studenti, anual, aceasta universitate percepe taxe ce pot ajunge si la 11 mii de euro pe an. Insa strainii pot ajunge sa plateasca mai mult. La fel ca in alte cazuri conteaza foarte mult notele din liceu si testele ce se impun la admiterea aici. 
  2. Cambdridge. A doua ca prestigiu in lumea anglofona si intr- o oarecare competitie cu Oxford. Pana la urma se disputa studentii cu rezultate excelente si batalia pentru primul loc. Si povestea se repeta aici cand vine vorba de taxe si modul in care se face admiterea. 
  3. Edinburgh, la fel de prestigioasa caci se pare ca anul trecut a fost trecuta pe un loc 15 in topul acelor universitati care chiar folosesc caci dupa terminarea cursurilor studentii au sanse mari de a gasi un post de lucru specific pentru ceea ce au studiat. 
  4. Nici Viena nu este mai prejos. Cu nume mari de personalitati care au studiat aici in analele acestei universitati se numara si profesori ce au castigat premiul Nobel, nu mai putini de 15. Este de asemenea populara in toata Europa pentru ca taxele sunt foarte mici in comparatie cu alte centre de invatamant superior. 
Si lista nu se opreste aici clar. Cand iti doresti sa mergi mai departe gasesti orice portita de a tinti cat mai sus la universitati din afara tarii. 

Comentarii