Ce se intampla in timpul unui zbor

In timpul zborului cu avionul pasagerii stiu doar ca trebuie sa ajunga la o destinatie si dincolo de asta ca trebuie sa respecte ceea ce insotitorii de zbor spun. Insa ce este curios se refera la faptul ca in timpul zborului se intampla anumite lucruri care de care habar nu avem. Iata cateva dintre acestea:

  • Lumina difuza din avion tine de un soi de pregatire daca se poate spune astfel, in cazul in care se intampla sa fie nevoie de evacuarea pasagerilor. Lumina de asa natura nu este pentru un somn mai bun asa cum crede majoritatea. 
  • Toaleta din avion se poate deschide de cineva din exterior. Nu este  o metoda prin care sa se violeze intimitatea pasagerilor insa in cazul in care este nevoie se poate actiona ca atare. Prea putini spre deloc stiu asta de vreme ce asta ar panica pe toata lumea probabil. 
  • Pilotii isi permit uneori sa doarma "la volan". Asta se intampla cand pun avionul pe pilot automat. Desi un sondaj spune ca aproape jumatate din cei chestionati au facut cel putin o data o astfel de manevra sunt si cei care spun ca s-au trezit din somn si si-au dat seama ca si celalalt dormea, respectiv copilotul. 
  • Pilotul este ca o autoritate suprema in avion. Din momentul in care usile avionului se inchid acesta reprezinta o autoritate in sensul in care ar putea sa aresteze pe cineva si chiar mai mult, ar putea fi cel care sa aprobe un testament in cazuri extreme. 
  • Se intampla frecvent ca pasagerii sa isi permita sa fure vestele de salvare. Asta pentru ca li se pare interesant sa ramana cu un suvenir insa se pare ca un astfel de gest ar putea costa o viata umana. Desi totul se verifica cand sunt multe zboruri cu prea putina pauza se intampla ca acest lucru sa nu mai fie pe lista de aspecte de care se tine cont. 

Comentarii