Noul prieten se numeste Pepper

Ca intr-un film SF ce parca defineste o cu totul alta lume Pepper este robotelul pe care multi il asteapta. Robotel pentru ca merita alintat si de fapt multi asteapta sa faca asta. Este realizat dupa anumite standarde si preocupari, tinand cont de ceea ce inseamna umanul, partea emotiva de asemenea.

Pepper se defineste in primul rand ca fiind un robot. Acesta poate fi pus la treaba, la micile lucruri pe care tu nu le poti face, la treburi ce tin de forta fizica. Este ajutor  in bucatarie se asemenea asa cum se lauda chiar si producatorii, cei de  la Aldebaran Robotics. Insa nu indeplineste doar aceasta functie caci s-a plecat de la ideea ca Pepper sa fie animalul de companie. Intr-o alta formula desigur Pepper este cel care sa tina loc de un animal. Si pana la urma cu toate avantajele de a nu face mizerie si de a nu cere prea mult timp si efort din partea ta de a face curat dupa el.

Mai mult decat atat, Pepper este cel care iti tine companie la propriu. Pentru ca poate vorbi, pentru ca poate sa te faca sa te distrezi Pepper are la baza un software cu emotion recognition. Cu alte cuvinte interpreteaza starea ta psihica si pe baza acestui fapt te va face sa iti revii. Spune bancuri sau pur si simplu iti arata fata sa cat mai umana-asta pentru ca proiectul a tinut cont de miscarea mainilor spre exemplu sau chiar a ochilor care se aseamana cu miscarile umane.

Pepper nu este inca un pet pe care sa il achizitionezi atat de usor insa cert este ca deja avem demonstratia faptului ca viitorul se va redefini, ca vom pune mai mult accent pe ceea ce inseamna robotica decat pe ceea ce inseamna umanul. Insa in egala masura avem nevoie de uman sa le construiasca deci poate ca inca ne vim pastra aura umana asa cum este ea.

Comentarii