Convingator dupa reguli

Desi se spune ca fiecare in parte are un farmec aparte si poate fi chiar exceptia de la regula cand vine vorba de persuasiune, de puterea de a convinge se tine cont de un set de reguli. Sau cel putin acestea ar putea sa ajute.


  1. Sa aduci ceva rar. Cat de flatat poate fi cineva de a avea un as in maneca fata de ceilalti. Asta poate ca o stim de cand lumea. Insa se crede ca un produs/serviciu ce trece de la abundenta la raritate are un mai mare interes decat cele care sunt rare de la sine, au fost mereu astfel. Deci ai cu mult mai multe sanse de a face pe cei din jur sa se lase convinsi de ceea ce oferi. 
  2. Autoritatea ta, aspectul tau. Chiar daca auzim mai adesea ca produsele sau companiile au un brand de fapt fiecare in parte are parte de un brand personal. Ceea ce esti te recomanda si se pare ca va conta foarte mult cand vine vorba de modul in care poti oferi autoritate in randul celorlalti. Insa conteaza de asemenea si firea ta placuta. 
  3. Societatea recomanda. Orice lucru din lumea asta vine cu o recomandare astfel ca se testeaza piata mereu. Din fericire intr-o oarecare masura marea majoritatea  a populatiei si a societatii in care traim este una care imita si merge pe drumul ales de altii. Asta ofera un avantaj pentru cei care isi doresc sa se impuna cu un anume stil. 
  4. Reciproca. Adica ce dai si ce primesti. Nu este chiar un echilibru insa nu va alege nimeni sa vina la tine cand nu vei arata interes fata de client. Ofera pentru a primi sau cui pe cui se scoate inseamna sa tii cont de fiecare aspect cand incerci sa obtii acordul unuia sau a altuia. 

Comentarii