Intrerupt de telefon

Daca in zilele noastre ne bazam din ce in ce mai mult pe telefonul mobil este de la sine inteles ca indeplineste o mare parte din sarcinile noastre si este mereu in apropiere. De la agenda si pana al notificari de e-mail telefonul este o baza. Ce se intampla insa cand in mijlocul unei sarcini esti intrerupt de acesta.

Telefonul mobil poate fi in egala masura un element ce te distrage de la munca. Desi se spune ca "pauzele lungi si dese, cheia marilor succese" fiecare pauza scurta are un mare impact in modul in care reusim sa ne facem treaba. Chiar si cea mai mica distragere de cateva secunde are un efect mai putin placut pentru munca ce o intreprindem la acel moment.

Un studiu recent realizat in SUA arata ca o intrerupere de cateva secunde poate sa te faca sa gresesti in momentul in care te intorci la munca. Sunt sanse ca pentru o pauza de 4 secunde sa gresesti de 3 ori mai mult cand vei reveni in punctul din care ai plecat. Desigur, cu cat pauza era mai scurta cu atat greselile erau mai putine.

Cum telefonul mobil este mereu in preajma se intelege ca un mesaj primit spre exemplu te poate face sa te deconectezi de la munca. Si asta nu numai cand il vei folosi, in timpul unei sarcini ce trebuie indeplinita. Tine in egala masura si de simplul fapt ca iti va suna telefonul. Soneria in sine poate sa te alerteze, sa te tenteze sa raspunzi, sa verifici telefonul. Eficienta muncii tale scade asadar.

Ca suntem sau nu dependenti de telefonul mobil asta tine de fiecare in parte. Cert este ca importanta pe care o acordam se pare telefonului ne poate duce pana in punctul in care sa fim deconectati de la munca sau chiar sa ne fragmenteze somnul cand lasat in apropiere suntem tentati sa il verificam constant.

Comentarii