Marii pioni ai societatii, scoala si familia, pun o baza in dezvoltarea unei persoane insa mai departe vine totul cu interes in a intelege lumea in care traim si ce decizii luam. Sa ne autoeducam este pana la urma o forma de dezvoltare personala. Asa ca din lista de carti pe care ar trebui sa o citesti se numara si Labirintul Codependentei, o carte care iti dezvaluie mulitple aspecte interesante despre codependente.
Povestea cartii
Fiecare persoana are intrebari si ajungem sa dezvoltam dileme pana la urma daca suntem sau nu codependenti. Definit ca fiind o dependenta dezvoltata fata de alte persoane cel mai adesea insa poate fi vorba si de obiecte, de lucruri din jurul nostru acest fenomen ajunge sa ne redefineasca, partial sa ne anuleze personalitatea.
O carte complexa ce descrie rand pe rand efectul acestui fenomen, de la cauze la efecte si modalitati ce definesc cazurile in care ne-am putea identifica la un moment dat. Ai putea crede ca nu este nimic rau in faptul ca il adori pe cel de langa tine si totul se rezuma la el sau la ea, o viata impreuna pe care ti-ai dorit-o. Insa acolo unde viata ta nu mai are alt contur decat prin si despre partener deja devii codependent.
Multe din aceste subiecte ne sunt straine, ca doar nu ne-am nascut invatati. Insa cand exista acel interes de a invata mai multe, de a descoperi cat mai multe vei avea parte singur de acel plus in dezvoltarea personala. Pana la urma nu ai nimic de pierdut ci de castigat. Informatia este din ce in ce mai valoroasa intr-o lume in care fara informatie suntem ca si pierduti. Ajungem la concluzia ca fara informatie suntem ignoranti si ne trasam singuri limite.
Cartea o vei gasi pe www.librariamaranatha.ro cu toate detaliile necesare. Si daca tot ai pornire de a citi mai multe, de a te informa poti gasi varietatea de carti care sa te educe la propriu. Este adevarat ca nu putem trai din carti, ca fara sa punem in practica ceea ce citim, fara sa dezvoltam ideile si nu numai sa le absorbim si sa le tinem minte si sa le cultivam cu cei din jur nu facem mare lucru. Dar ce conteaza este in primul rand este interesul. Nu lasa la o parte cititul cand acesta poate fi printre altele si o forma de terapie, de relaxare.
Sa ne educam nu tine numai de a absorbi cat mai multa informatie. Tine de noi si de ceea ce invatam de-a lungul timpului. Se pare ca acea vorba populara ca "omul cat traieste invata" nu este un mit. Traim de-a lungul timpului in societatea care se schimba, se modernizeaza si o data cu ea suntem si noi in aceeasi poveste. Adapatandu-ne la diverse forme de educatie, adaptandu-ne la o alta lume si invatand cat mai multe cat sa tindem spre intelepciune ar trebui sa fie telul in viata. Cartea "Labirintul codependentei" este poate un prim inceput pentru a intelege ce inseamna sa fii stapan pe tine.
Comentarii