De marime...impresionanta

Fiecare oras, tara are atractiile sale. Este o forma de a atrage turisti si nu numai, o forma de prezentare desigur, estetica. Si in multe cazuri se pune pret pe marime caci ce ar fi o statuie sau un monument fara o marime gigant? Iata un top al unor astfel de statui care sunt in egala masura ciudate:
  1. Statuia lui Marylin Monroe in forma sa giganta troneaza in Chicago. Si desigur ca s-a ales postura ei din filmul celbru de altfel  "The Seven Year Itch" cand rochita sa zbura luata de vant. Trecatorii o pot vedea in toata splendoarea sa cu tot cu...dedesupturi.
  2. In Marea Britanie daca vei ajunge pe o plaja esti invitat parca sa savurezi cateva clipe pe un scaun gigant. Sau cel putin sa admiri impresionantul scaun, cel mai mare din lume. 
  3. In Croatia Ray Bans a realizat cea mai mare pereche de ochelari de soare din lume. Troneaza frumos intr-o piata unde admiratorii si turistii nu contenesc sa imortalizeze un moment langa o astfel de atractie. 
  4. Spectaculos este si suportul pentru biciclete ce se gaseste in Los Angeles. Aici forma unui pieptene este ceea ce atrage pe toata lumea desi nu face altceva decat sa fie practica parcare a iubitorilor de transport pe doua roti. 
  5. Nu stim ce a fost in capul celor care au proiectat langa Muzeul de Arta din Orange County statuia unui catel. Acesta isi face lejer nevoile pe marginea cladirii. Cert este ca dincolo de aspectul ciudat, neobisnuit pentru o astfel de statuie aduce in egala masura si hilarul cazului si ineditul din toate. 
  6. La Sculpture by the Sea se gaseste o imensa sticla cu un mesaj in ea, celebra si romantica idee preluata pentru a fi acea admiratie ce pluteste in apa. 

Comentarii