Si apa te poate imbolnavi

Excesele nu au cum sa nu aiba un impact pentru starea de sanatate. Si pe cat de surprinzator pe atat de real si apa te poate imbolnavi. Crezi ca este mai igienic sa bei apa din sticla de plastic imbuteliata insa nici aceasta nu este cea mai sanatoasa varianta.

Recipientele din plastic contin bisfenol A. Desi in mod normal toate recipientele au un astfel de continut nu este de ignorat faptul ca in contact cu alimentele poate afecta, pe termen lung. Cei mai predispusi sunt grupele extreme, de la copii la batrani. Mai cu seama cand apa in astfel de recipiente va fi supusa unor temperaturi mai ridicate, cand vei lasa apa in soare spre exemplu transferul de bisfenol A se produce fara doar si poate. Asta inseamna ca trebuie sa citesti etichetele si sa iti dai seama care varianta de apa imbuteliata este cea mai buna pentru tine.

Recipientele proaspat spalate nu sunt tocmai indicate de a se utiliza. Mai cu seama ca recipientele depoziteaza microbi. Cea mai mare gresala se face atunci cand filtrul de apa nu se igienizeaza. Nici masinile de spalat vase nu sunt 100% o solutie de igienizare, deci imagineaza-ti.

Si cand astfel de aspecte nu intervin tine totusi de excesul de apa, cel care te poate face sa elimini cantitati importante de saruri si daca pentru cazurile in care nu bei apa ajungi la deshidratare in cazul in care bei prea multa ajungi sa pierzi saruri ceea ce poate duce chiar si la coma. Buna buna insa nu prea mult!

Un alt caz important tine de apa pe care o bei in dus. Nu suna ciudat pentru unii pentru ca se considera a fi tot apa insa ce nu stiu unii este ca dusul depoziteaza numeroase bacterii.

Comentarii