Din ce in ce mai dependenti de internet

Traim zilele in care internetul face parte din vietile noastre poate mai mult decat ar trebui. Traim zile in care internetul este sursa pentru orice tip de informatie fie si cea mai banala. Care o fi programul de la banca sau ce semnificatii istorice are ziua in curs. Ce ne facem insa cand nu avem internet?

Daca ai o problema lumea nu se va opri in loc pentru tine, spune o vorba. Este la fel cu internetul- cand nu mai merge lumea nu se va opri in loc pentru tine, pentru lipsa de conexiune. Dar unii nici nu se vad respirand fara el. A ajuns cel suprem, cel fara de care nu putem.

Ce ne face sa fim atat de dependenti de el? Sau daca se poate spune asta caci dependenta e una si atat. Este trecerea de la modern la ceva primitiv de acum; cum ar suna viata ta inapoi la tara cand toaleta e prin gradina, cand apa calda se incalzeste la soba..oricat de romantic ar suna o astfel de escapada nu este tocmai un caz ideal. Cat poti rezista atfel cand viata ta insemna cumparaturi la mall si confort sporit din toate punctele de vedere.

Confortul da, el trebuie sa fie de vina. Nu ne mai place sa pierdem timpul pana la magazin caci putem comanda online. Apoi ne dam seama ca inainte nici nu prea existau magazine si ce se gasea era limitat deci ce mare timp sa pierzi facand personal astfel de activitati. Dar era socializare. Cozile cu care ne obisnuiseram la un moment dat erau, dincolo de partea trista, motiv sa cunosti oameni si sa porti discutii relaxante poate. Acum daca stai la coada esti poate nebun.


Intr-un sir de aspecte internetul astazi ne demonstreaza evolutia si unde ne indreptam. Ne arata calea si diferenta dintre ceea ce eram si ce am ajuns. Poate mai destepti si moderni insa mai lenesi si inchisi in noi, ascunsi in spatele unui monitor si navigand pe internet. 

Comentarii