Pacalit de magazine

Se spune ca daca nu stapanesti arta vanzarii nu ai cum sa iti faci loc pe piata. Poti fi cel mai bun producator, poti fi cel care aduce un plus insa cand nimeni nu stie de tine este in zadar. Gandeste-te ca magazinele au nevoie de promovare si de oferte pentru a atrage clienti. Mai mult decat atat, sunt trucuri de marketing care fac ca piata de consum sa creasca. Poate ca nu iti dai seama insa ajungi sa fii usor pacalit de magazine sa cumperi mai mult.

Stiai ca...


  • Cosul de cumparaturi mai mare inseamna cu 19% mai multe sanse sa cumperi mai multe? Pe cat de comod este sa nu cari dupa tine toate produsele pe atat de usor este sa te lasi dus de val si sa tot cumperi pana cand vei umple cosul. 
  • Magazinele sunt de obicei plasate strategic, in locuri aglomerate, in locuri in care poti sa faci si shopping si avand tot felul de activitati de ordin social sa se imbunatateasca timpul petrecut printre rafturi. 
  • Mirosul si muzica joaca roluri importante in nevoia de a ademeni clientii. Spre exmeplu produsele proprii ce se pot realiza la fata locului sunt si ele zone amplasate strategic. Mirosul de mancare proaspata si delicoasa ii va chema pe toti la coada. Si ca tot vorbeam de acest aspect exista si efectul de turma cand oamenii au tendinta de a se alatura unui grup. Efectul de turma este notabil pentru ca psihologic vorbind vom merge acolo unde vedem ca este de bine. Cat despre muzica aceasta poate fi si o terapie astfel ca un ambient placut te va tine pri magazin mai mult timp, doar doar vei cumpara ceva in cele din urma. 
  • Legumele sau fructele par mai apetisante si mai bune. De fapt sunt stropite cu apa si din motive practice insa ajung sa cantareasca mai mult in cele din urma.
Cu toate acestea avem nevoie de produse si parca nici nu mai avem timp sa ne gandim sa nu cumparam cate putin din fiecare. Ori strategia tocmai asta este, sa nu fie vizibila insa sa functioneze.

Comentarii