Cum simple activitati te pot obosi mai tare decat crezi

In  lumea moderna este mai usor sa citesti o carte, sa faci cumparaturi, sa afli informatii si sa fii mereu in contact cu cei din jur sau cu cei departe de tine. Sparge bariere si te ajuta sa iti faci treaba mai repede si mai bine. Cu toate acestea tehnologia moderna iti mananca energia chiar si cand vine vorba de activitati simple, de rutina.

Sa iti verifici e-mailul este poate una din cele mai banale activitati. O faci frecvent, chiar si inainte de culcare- ca sa nu pierzi nimic niciodata te asiguri ca ai verificat tot ce era necesar, fie vorba de munca, fie vorba de placerea de timp liber. Insa o astfel de activitate nu face altceva decat sa te oboseasca  mai tare. Pentru ca nivelul de melatonina scade cu 22 de procente, un hormon care ne ajuta sa ne deconectam si sa ne odihnim la timpul potrivit. Cu alte cuvinte vei avea gandurile in alta parte, te vei simti incarcat de probleme si somnul nu mai este unul odihnitor.

Mai mult decat atat, se recomanda ca inainte de culcare sa se evite contactul cu astfel de dispozitive si chiar sa scoti totul din priza pentru ca simple led-uri ale aparatelor iti pot afecta somnul.

Faci pauze de internet? Pentru ca cele cateva minute pe care le ai la dispozitie pentru relaxare le preferi a fi utile pentru a naviga pe internet, pe retele sociale si o astfel de activitate iti poate afecta nivelul de oboseala, accentuand de fapt aceasta stare. Obisnuinta in acest fel va face ca in momentul in care nu poti sa tii acelasi ritm sa fii fara vitalitate, fara energie, Facebook-ul si multe alte retele sociale sau simpla idee de a naviga pe internet iti poate da dependenta.

Comentarii